Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να προκηρυχθεί για την πόλη μας Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

Στην πρόταση να συμπεριληφθεί, κατά προτεραιότητα, ο Βόλος στο πρόγραμμα Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών, που με μεγάλη επιτυχία υλοποιεί «η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ, επανέρχεται ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.)» κ. Θεοδώρα Γαλάνη. Ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει την ανάγκη η εταιρεία να προχωρήσει στην προκήρυξη αντίστοιχου Αρχιτεκτονικού  Διαγωνισμού Ιδεών για την πόλη μας («ΒΟΛΟΣ Χ 4»), επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Βόλου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία συνδρομή.

Ο Δήμαρχος Βόλου ζητεί να γίνει παρουσίαση της μελέτης παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου

Την ανάγκη για αναλυτική ενημέρωση του Δήμου σε σχέση με την πορεία της Οριστικής Μελέτης Οδοποιίας «Μελέτη παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου (τμήμα Αρχή Ι.Κ. Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Α.Κ. Λαρίσης)», επισημαίνει για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρο Καλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.Στράτο Σιμόπουλο.

Εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Βόλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, οι καταναλωτές – κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Αγριάς – Αρτέμιδας, Ιωλκού, Ν.Αγχιάλου και Πορταριάς – Μακρινίτσας του Δήμου Βόλου μπορούν, από την ερχόμενη Δευτέρα 20.5.13, να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα, όπου θα βρίσκεται για το σκοπό αυτό υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα που θα ισχύει για κάθε βδομάδα: Δευτέρα: Αγριά - Αρτέμιδα, Τρίτη: Ιωλκός, Τετάρτη: Ν. Αγχίαλος, Πέμπτη: Πορταριά – Μακρινίτσα

Διήμερο εκδηλώσεων από το Δήμο Βόλου με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Ίντερνετ

Η σχέση του διαδικτύου και των παιδιών, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην υπηρεσία της γνώσης και της διάδοσης της πληροφορίας, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (Τ.Ο.Σ.Π.Π.Α.), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. 

Νέα έκθεση από τις συλλογές του «Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα» με τίτλο «Ιστορίες που κατοικούν τα σώματα»

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 20.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, μια ακόμη θεματική έκθεση έργων από τις συλλογές του «Μουσείου Αλ.Κ.Δάμτσα», σε συνέχεια ανάλογων θεματικών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η παρούσα έκθεση αποτελεί ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός αφού για πρώτη φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, μετά από εισήγηση του Προέδρου, δημοτικού συμβούλου Ε.Τσάμη, κλήθηκε ένας γνωστός συγγραφέας της πόλης να επιλέξει με τη δική του ματιά έργα της συλλογής.

Εκδήλωση Μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο

Ο Δήμος Βόλου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στην εκδήλωση μετέχει το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), το οποίο με  αφορμή την άδεια επαναλειτουργίας - ύστερα από 48 χρόνια – της Ελληνικής Σχολής στην Ίμβρο ολοκλήρωσε, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., δυο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ίμβρος-Τένεδος: της μνήμης και της λήθης". Η πρωτοβουλία του (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου και της ΟΥΝΕΣΚΟ.