Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας Π. Σκοτινιώτη στον Π. Γερουλάνο για παραχώρηση τουριστικών ακινήτων στην Περιφέρεια

Την έντονη διαμαρτυρία του για την παραχώρηση τουριστικών ακινήτων στις Περιφέρειες, που προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο.
Ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτηρίζει την επιλογή αυτή «κατάφωρη παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της εγγύτητας και της επικουρικότητας που κατοχυρώνεται τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο ελληνικό δίκαιο και αποτελεί τη βάση με την οποία (πρέπει να) κατανέμονται λειτουργίες και αρμοδιότητες μεταξύ των επιπέδων της αυτοδιοίκησης και της διοίκησης». Σημειώνει, μάλιστα, ως αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την  αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την ανωτέρω διάταξη, στην οποία ευλόγως επισημαίνεται ότι «Με την προτεινόµενη διάταξη επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα της ανάπτυξης και αξιοποίησης από τις τοπικές κοινωνίες ακινήτων, τα οποία είχαν διατεθεί στον ΕΟΤ για τουριστική αξιοποίηση και στη συνέχεια, η διοίκηση, διαχείριση και εκµετάλλευσή τους περιήλθε στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» (ΕΤΑ Α.Ε.).

Με προσήλωση στις νόμιμες διαδικασίες η εκτέλεση έργων από το Δήμο Βόλου

Την κοινή τους βούληση για τήρηση της νομιμότητας σε θέματα που αφορούν δημοπρατήσεις έργων και προσλήψεις, καθώς και την τήρηση νομιμότητας των όρων απασχόλησης σε δημόσια έργα, εξέφρασαν σε συνάντησή τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θ. Παπαδημόπουλος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή έγγραφο του Ε.Κ.Β. από 2.1.2012 προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Βόλου, με θέμα τα κριτήρια απασχόλησης εργατικού δυναμικού στα εκτελούμενα τεχνικά έργα στα όρια του Νομού Μαγνησίας.