Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γνωστοί δικηγόροι στηρίζουν τον Πάνο Σκοτινιώτη

Την πλήρη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του συναδέλφου τους Πάνου Σκοτινιώτη εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους είκοσι γνωστοί δικηγόροι του Βόλου, με πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία στη μαχόμενη δικηγορία, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις διαρκείς και συνεπείς επαγγελματικές του μάχες ενώπιον όλων  Δικαστηρίων της Χώρας και τη βεβαιότητά τους ότι ο Π. Σκοτινιώτης θα λειτουργήσει στο νέο διευρυμένο Δήμο ενωτικά, ισότιμα και δημιουργικά προς όφελος όλων των δημοτών. 
Την επιστολή υπογράφουν οι: Νικ. Πατσιαντάς,  Αρ. Τσακαλέας, Παν. Νικολέρης,  Εμ. Παπαπαναγιώτου, Μιχ. Βασιλικός, Παν. Αλεξόπουλος, Κων. Πίσπας, Δημ. Γούσης, Γ. Κυρίτσης, Γ. Σκαλίμης, Ιω. Διαμαντής, Νικ. Φιλίππου, Κυρ. Παπαγεωργίου, Δημ. Γκούβας, Νικ. Παπαπέτρος, Στ. Καραγεώργος, Αθ. Χαρμάνης, Ματθ. Παλαιογιάννης,  Χρ. Φώτου και Κων. Γαλάνης. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνάντηση για τον Πολιτισμό

Δεκάδες Βολιώτες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της λογοτεχνίας, των εικαστικών και της αρχαιολογίας, έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση για τον Πολιτισμό που διοργάνωσε η «Δημοκρατική Συμπολιτεία», το απόγευμα της Τετάρτης στο «Αχίλλειον». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις και προτεραιότητες του συνδυασμού στον τομέα του πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανός διάλογος με τη διατύπωση απόψεων, πρoτάσεων και παρατηρήσεων από ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί στο χώρο που υπηρετούν. Μεταξύ αυτών οι Κ. Ακρίβος, Αν. Κατσιγιάννης, Β. Αδρύμη,  Γ. Καφενταράκης, Σ. Μαβίδης, Α. Πρασσά, Γ. Μαντίδης, Κ.Πόπωτας, Μ.Καραθάνου κ.α.

Συνάντηση για τον Πολιτισμό



Μέρος 2ο (14':56'')
Μέρος 3ο (13':22'')
Μέρος 4ο (12':52'')
Μέρος 5ο (13':18'')
Μέρος 6ο (14':59'')

Έμπρακτη υποστήριξη στον Π. Σκοτινιώτη εξέφρασε ο βουλευτής επικρατείας Η. Μόσιαλος

Στο Βόλο βρέθηκε χθες ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics κ. Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη προνοιακές δομές του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Νεάπολη και τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια».
Αμέσως μετά ο κ. Μόσιαλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», παρουσία και του βουλευτή Κώστα Καρτάλη. Στη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι με την επίσκεψή του στο Βόλο θέλησε να  εκφράσει την έμπρακτη υποστήριξή του στον Πάνο Σκοτινιώτη και την υποψηφιότητά του για το νέο Δήμο Βόλου. Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των κοινωνικών δομών στο Δήμο, τονίζοντας ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του εξωτερικού, και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα διευκολύνει την κοινωνική πολιτική των Δήμων, καθώς μαζί με τις αρμοδιότητες, αποκεντρώνονται 3,3 δισ. ευρώ, που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δήμοι έχουν την ευκαιρία, με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», να αναβαθμίσουν τις προνοιακές τους δομές, τόσο με την εισροή των 3,3 δις ευρώ από το κράτος όσο και μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 2 δις ευρώ. «Αυτό που χρειάζεται είναι να εκλεγούν άνθρωποι σαν τον Πάνο Σκοτινιώτη, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και μπορούν να διαχειριστούν τέτοια προγράμματα».

Δείτε τη συνέντευξη
Μέρος 1ο (Χαιρετισμός Φ. Κουβέλη και συνέντευξη Η. Μόσιαλου (11':28'') και
Μέρος 2ο (απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων (13':27'')

Ο Φώτης Κουβέλης στο εκλογικό κέντρο της "Δημοκρατικής Συμπολιτείας"

Τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα είναι νικηφόρο για τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και τον Πάνο Σκοτινιώτη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στο Βόλο. Ο κ. Κουβέλης είχε εγκάρδια συνάντηση με τον κ. Σκοτινιώτη και εκφράστηκε με τα πιο θερμά λόγια για τον ίδιο και την υποψηφιότητά του για το νέο Δήμο Βόλου.
Σε δήλωσή του τόνισε ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» πληροί τα δύο κριτήρια που είχε θέσει η «Δημοκρατική Αριστερά», δηλαδή τη φερεγγυότητα των συνδυασμών και των επικεφαλής και τη φερεγγυότητα των προγραμμάτων τους, γι’ αυτό και έχει την πλήρη στήριξη της παράταξής του.