Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Είμαστε περισσότεροι...



Μετά την ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ήλθε η χθεσινή μέρα, που ήταν κι αυτή μια ιστορική μέρα, αφού μετά από μισό αιώνα η σημαία της Κούβας κυματίζει ξανά στην Ουάσιγκτον και η σημαία των ΗΠΑ στην Αβάνα. Ο κόσμος αλλάζει, την ώρα που εμείς βουλιάζουμε

Όμως, όσοι πιστεύουμε στην ανάγκη μιας νέας αρχής με ένα νέο εθνικό σχέδιο που θα διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα μια όλο και πιο ενωμένης πολιτικά και όλο και πιο αλληλέγγυας κοινωνικά Ευρώπης, είμαστε περισσότεροι. 
   Θα το ξαναπώ: «Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων»...

Αναλογικός εκλογικός νόμος, ΤΩΡΑ!



Αναλογικός εκλογικός νόμος, ΤΩΡΑ, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ώστε να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής.



Ανάγκη για άμεση πολιτική πρωτοβουλία, με στόχο να υπάρξει η απαιτουμένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, προκειμένου ο νέος νόμος να ισχύσει στις αμέσως επόμενες (και επικείμενες;) εκλογές.

«Επιλογή Ευθύνης»: Δεκατρία κρίσιμα ερωτήματα για το Παζάρι - «Στον αέρα» στήθηκε η διοργάνωση

Η Εμποροπανήγυρη 2015 στήθηκε κυριολεκτικά «στον αέρα», επισημαίνει  η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με επερώτησή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλια, Φ. Λαμπρινίδη και Ν. Στόικο, τονίζοντας πως παραβιάστηκε η νομιμότητα  από τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής και επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Βόλου. Η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» επισημαίνει, στην επερώτησή της, πως, στην ουσία, η διοργάνωση έγινε χωρίς να υπάρχει σε ισχύ εγκεκριμένη κανονιστική απόφαση, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε εκ νέου εν μέρει, στις 3 Ιουλίου 2015, την ψηφισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστική για τις εμποροπανηγύρεις.