Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αποκαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, το οποίο τροφοδοτείται πλέον με καλής ποιότητας νερό από τη γεώτρηση στη θέση «Κναβάκι», όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του μηχανισμού. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΜΒ συστήνει στους κατοίκους να μη καταναλώνουν το νερό ως πόσιμο μέχρι τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Π. Σκοτινιώτης: Να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για την εργολαβία - σκούπα


Την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στον νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμοπουλο. Σε επιστολή του προς τον κ. Σιμόπουλο, ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει πρωτίστως την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ προκήρυξης του διαγωνισμού για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν και ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.

Φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του 1ου ΣΕΚ από το Δήμο Βόλου


Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για μείωση της ενεργειακής σπατάλης και προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του Σχολικού Συγκροτήματος 1ο ΣΕΚ Βόλου - Β΄ φάση», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας και ΣΙΑ Ε.Ε.». Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 38.250,42€ (προϋπολογισμός μελέτης 45.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.

Ο Δήμος Βόλου σε έκθεση Βιώσιμου Τουρισμού στη Μάλτα

Κοινή έκθεση για τον βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό με επικεφαλής το Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μπιργού της Μάλτας από 11-13 Μαΐου 2012, στο πλαίσιο του έργου SECRET: «Βιώσιμος, Οικολογικός-Πολιτιστικός & Υπεύθυνος Ευρωπαϊκός Τουρισμός» (Sustainable, Eco-Cultural & Responsible European Tourism), στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ. Ν. Στόϊκος.

Γκολ …στον κοινωνικό αποκλεισμό

Ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 4.30μ.μ. στο γήπεδο των φυλακών Κασσαβέτειας, στο Αϊδίνι. Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και  Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο κοινών δράσεων με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διοργανώνουν την εκδήλωση, σε συνεργασία με τον «Α.Σ. Δημητριάς» και την ομάδα «Αστέγων», στην οποία μετέχουν και αθλητές που έχουν βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.