Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στηρίζουν το έργο της δημοτικής αστυνομίας Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και ΜΟΤΟΛΕΒ

Συνεχίζοντας τον διάλογο με φορείς της πόλης για τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και της ΜΟΤΟΛΕΒ, οι οποίοι κατέθεσαν τις  απόψεις και παρατηρήσεις τους επί της πρότασης της δημοτικής αρχής που επεξεργάστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εξαντλητική συζήτηση για τα σημαντικότερα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση, όπως η εφαρμογή του δακτυλίου, η ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου, η επέκταση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων, με τους εκπροσώπους των δυο κοινωνικών φορέων να εκφράζουν τη συναίνεσή τους όσον αφορά την ανάγκη υλοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας εξ’ αυτών.

«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια πειραματισμών για την αξιοποίηση της πρώην Περιφερειακής Αγοράς»

Επιστολή του Δημάρχου Βόλου στους Προέδρους του Επιμελητηρίου και της ΕΑΣ Βόλου

Να στηρίξουν την πρόταση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην Περιφερειακής Αγοράς Βόλου, εμπλουτίζοντάς την με νέες ιδέες και προτάσεις, καλεί ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ε. Τσαμπαρδούκα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Ν. Πρίντζο, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε επιστολή του ότι η πρόταση δεν είναι ανελαστική, γι’ αυτό και δεν προσφέρεται για αφοριστική απόρριψη.
«Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην κοινωνική διαβούλευση και τη σύμπραξη των τοπικών φορέων σε κοινούς αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, προκειμένου η πόλη μας και η τοπική οικονομία να μπουν στο δρόμο της ανάκαμψης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων και εκφράζει την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα τύχει ανάλογης ανταπόκρισης, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και παρελκύσεις, όταν μάλιστα  πρόκειται για μια τόσο σημαντική δημόσια περιουσία.