Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βολιώτες ακολουθούν… το «Καρναβάλι του Κόσμου»

Με τη στήριξη των πολιτών του Βόλου συνεχίζονται με επιτυχία τα δρώμενα του κύκλου εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2012» που συνδιοργανώνονται από το Δήμο Βόλου και τους "Ακροβάτες της Σιωπής". Κόντρα στην κατήφεια των ημερών, οι Βολιώτες συν – δημιουργούν με τους καλλιτέχνες από την Ευρώπη ένα λιτό αλλά αισιόδοξο καρναβάλι. Οι παρελάσεις των ομάδων κρουστών από την Πορτογαλία και το Λίβερπουλ ενθουσίασαν το κοινό Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όπου οι καλλιτέχνες, με τη δύναμη των μουσικών τους οργάνων, παρέσυραν τους θεατές στους ρυθμούς τους.

Συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στους καταστηματάρχες της αγοράς

Ενημερωτική επιστολή σχετικά με τις υποχρεώσεις των καταστηματαρχών για τον τρόπο και τις ώρες εναπόθεσης των απορριμμάτων συσκευασίας προς αποκομιδή (χαρτοκιβώτια ξυλοκιβώτια κ.λπ.), διένειμε σε  εμπορικά καταστήματα του Δήμου Βόλου η Δημοτική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς και την αισθητική εικόνα της πόλης.

Κοινή πρωτοβουλία Δήμου Βόλου – Τροχαίας για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ασφαλής κυκλοφορία γύρω από τα σχολεία. Το έργο του Σχολικού Τροχονόμου», διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βόλου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Τροχαία Βόλου, με την υποστήριξη του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Κατά τη διάρκεια της  ενημερωτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μεταξουργείο, συμμετείχαν σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Βόλου στους οποίους δόθηκαν  βασικές συμβουλές για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών.