Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΥΑΜΒ: Οι οφειλές του ΟΛΒ ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ

Η Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ απαντά στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου σχετικά με το θέμα των οφειλών του προς την Επιχείρηση, από τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιδιώκει καμία αντιδικία με τη διοίκηση του Οργανισμού, πολλώ δε μάλλον μετά την επικοινωνία που είχε εκπρόσωπός της με την Επιχείρηση και τη δέσμευση για αποπληρωμή των οφειλομένων.
Ωστόσο, για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας διευκρινίζονται τα εξής:
Ο Ο.Λ.Β. υδροδοτείται από 6  παροχές με ισάριθμα υδρόμετρα και όχι από μία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού. Οι οφειλές του από αυτές τις παροχές ξεπερνούν σήμερα τις 300.000 ευρώ.

Προχωρά η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου του Δήμου Βόλου

Κοινοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Επέκταση του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής», γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών, αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά εμπόδια, τα οποία είχαν δημιουργηθεί μετά από τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί σχετικά με την ανάθεση του έργου.
Συγκεκριμένα, από σήμερα καλείται ο ανάδοχος να καταθέσει τις σχετικές εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης του έργου εντός 10ημέρου και κατόπιν θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.260.616,03 ευρώ, περιλαμβάνει σειρά από κατασκευαστικά έργα τα οποία χωροθετούνται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, από τη θέση του Τελωνείου έως τις Αλυκές, και συνιστούν μία ενιαία πρόταση ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής.