Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Αρχιτεκτόνων για αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη

Την επιθυμία τους να συνεργαστούν με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και η διοίκηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο.
Η δημοτική αρχή Βόλου, όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης,  επιθυμεί να συνεργαστεί τόσο με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων όσο και με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση αισθητικών παρεμβάσεων χαμηλού κόστους, οι οποίες θα στηρίζονται σε απλές και έξυπνες ιδέες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης στο κέντρο και την περιφέρεια.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Προεδρικού Διατάγματος Πηλίου. «Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Πηλίου», ξεκαθάρισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου και η σύσταση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), για την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να διευκρινιστεί άμεσα το τοπίο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τρ. Παπαγεωργίου και οι Μ. Κοντογιάννη, Β. Τσιρνόβας, Μπ. Αντωνίου, Μ. Ζαπάντη και Δ. Γαλανός.