Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Εξωφρενικό να κινδυνεύουν με απένταξη έργα που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης

Την επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα έργα αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου και Σέσκλου, και κατά συνέπεια η υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» στο σύνολό του, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευ.Λιβιεράτο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Στ.Καλαφάτη και τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Σ.Αλεξιάδη.

Καρναβάλι του Κόσμου στο Βόλο, από τη Βραζιλία στην Ινδονησία

«Καρναβάλι του Κόσμου 2013. Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία», είναι ο τίτλος των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, δίνοντας συνέχεια στην περσινή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων με διεθνή χαρακτήρα, που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.

Μπαράζ ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία για το παρεμπόριο

Σαρωτικούς ελέγχους για το παρεμπόριο σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, συνεχίζοντας τη συστηματική προσπάθεια για τον περιορισμό του προβλήματος που αποτελεί μάστιγα για την τοπική αγορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα πραγματοποιήθηκαν 39 έλεγχοι για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο κι έγιναν 32 κατασχέσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν 4.981 προϊόντα, ενώ επιβλήθηκαν και 4 πρόστιμα των 1.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Να σημειωθεί ότι η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Λιμενικής Αστυνομίας ήταν άμεση και αποτελεσματική, όποτε κρίθηκε απαραίτητη.