Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στο κτίριο Σπίρερ θα λειτουργήσει η Πολεοδομία του ενιαίου Δήμου Βόλου

Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών, προωθεί η δημοτική αρχή Βόλου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες που προέκυψαν από τη μεταβίβαση στους Δήμους υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της Περιφέρειας (ΤΥΔΚ).
Στο πλαίσιο αυτό, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενοποίηση και συγκέντρωση σ’ έναν χώρο των τριών υπηρεσιών Πολεοδομίας -  Βόλου, Νέας Ιωνίας και Νομαρχίας – που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη. Αφού εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις, προκρίθηκε ως καταλληλότερη η λύση να στεγαστεί η ενιαία υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στο κτίριο Σπίρερ, όπου σήμερα στεγάζονται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δημοτικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Βόλου, η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, τμήματα του Ωδείου, το ΔΗΚΙ, ενώ φιλοξενείται, για λίγους ακόμη μήνες, και το Πανεπιστήμιο Drury.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο της ΑΓΕΤ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ κ. Μαν. Κυπριανίδης και ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση των επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί ειλικρινείς και διαφανείς σχέσεις με την εταιρία, όπως και με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, κριτήριο δε της στάσης της θα είναι τα θέματα του   περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι P. Deleplanque, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ar. Merienne, Γενικός Δ/ντής Βιομηχανικών Κτιρίων,
Αγ. Πατρούμπα, Διευθύντρια Εξωτερικής Επικοινωνίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Κ. Γιάνναρος, Δ/ντής Εργοστασίου Βόλου και Ν. Οικονόμου, Αντιδήμαρχος Βόλου.