Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Π.Σκοτινιώτη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012

Η  επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί φωτεινό ορόσημο της νεοελληνικής μας ιστορίας, με πολλαπλό συμβολισμό, που την καθιστά διαχρονικά επίκαιρη και παιδευτικά πολύτιμη για τις νεότερες γενιές. Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Συμβολίζει την αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό, ως  κορυφαία έκφραση πατριωτισμού, που κατέδειξε ότι η αγάπη για την πατρίδα μπορεί να οδηγήσει σε ανιδιοτελή, γενναιόδωρη και μαχητική στράτευση και σε πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού με μεγάλη ηθικοπολιτική αξία. Ο πατριωτισμός του αντιφασισμού  και του αντιναζισμού εμπνεόταν από την ιδέα ότι πατρίδα σημαίνει ελευθερία ενός λαού, ο οποίος θέλει να ζει ελεύθερος ανάμεσα σε ελεύθερους λαούς.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μαγνησία. Στη σύντομη συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του κόμματος Τ.Κουϊκ και Μ.Χρυσοβελώνη και οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Ν.Οικονόμου και Απ.Παντσάς, οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Καμμένος συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των δραματικών περικοπών στους πόρους, αλλά και για τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Βόλου.

Νέες δημοπρατήσεις έργων από τη ΔΕΥΑΜΒ ύψους 12 εκατ. ευρώ

Τα τεύχη δημοπράτησης τεσσάρων νέων, ιδιαίτερα σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού πλέον των 12 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΜΒ από το ΕΣΠΑ, θα εγκρίνει το Δ.Σ. της επιχείρησης στη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης. Επιπλέον, θα εγκριθεί η τροποποίηση της μελέτης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού περιορισμού διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Βόλου», προϋπολογισμού 3,5 εκατ.ευρώ, μετά την ανασύνταξη της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να καλυφθούν, στο πλαίσιο του ίδιου προϋπολογισμού, οι ανάγκες αυτομάτου ελέγχου και των περιφερειακών υδραγωγείων.