Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνεργασία Δήμου Βόλου και Εξωραϊστικού Συλλόγου για την πολεοδομική μελέτη Αγ. Παρασκευής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στη συνοικία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Ν. Μόσχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Κούτσουρος διατύπωσε τις απόψεις και προτάσεις κατοίκων της περιοχής, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί οριστική λύση και να εκλείψουν οι αδικίες που προκαλεί η εφαρμογή της μελέτης, ειδικά όσον αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα.

Ντοκιμαντέρ στο BBC για το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας

Κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ με θέμα τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, ετοιμάζει εταιρία παραγωγής ταινιών από την Αυστραλία, η οποία έχει ζητήσει την υποστήριξη του Δήμου Βόλου για το σκοπό αυτό. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, ενώ αντίγραφο θα παραδοθεί στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου τουριστικής προβολής της πόλης.

Γαλάζιες Σημαίες σε 8 παραλίες του Δήμου Βόλου

Οκτώ Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι σε ισάριθμες ακτές του παραλιακού μετώπου του ενιαίου Δήμου Βόλου, που βραβεύτηκαν με το διεθνές αυτό σύμβολο για το 2012, γεγονός που σημαίνει ότι είναι καθαρές, ελεγμένες, ποιοτικές και ασφαλείς για τους λουόμενους. Σημειώνεται ότι η  «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.