Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Δήμαρχου Βόλου με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος κ. Ευρ. Δοντάς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Νατ.Οικονόμου και Ηλ.Ξηρακιάς, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές του νέου Δήμου Βόλου στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
«Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και παράλληλα να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας νέας, περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης. Πάγια θέση μας είναι οι μεγάλες επιλογές για την πόλη να προκύπτουν μέσα από ευρύτατο διάλογο και έχοντας εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει θεσμικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της πόλης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη».
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τοπικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, με τον κ. Σκοτινιώτη να απαντά ότι η νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξει την καθιέρωση σταθερού δικτύου συνεργασίας με τις παραγωγικές δυνάμεις, έτσι ώστε μέσα από την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των ντόπιων επιχειρήσεων, τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.