Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Φιλοδοξούμε να ταυτιστούμε με μια εποχή δημιουργίας

Οι έξι δεσμεύσεις μας
Τις έξι βασικές δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου, επανέλαβε με χθεσινή δήλωσή του ο Πάνος Σκοτινιώτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
Δέσμευση πρώτη: Η μετάβαση στο ψηφιακό μέλλον του νέου Δήμου αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πολίτες, ακόμη κι αν κατοικούν στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου. Ο νέος Δήμος γίνεται η βάση της ενιαίας δημοκρατικής διακυβέρνησης όλων δημοτικών ενοτήτων που συνενώνονται. Με απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Με διασφάλιση της συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων και ιδιαίτερα των νέων, στους οποίους δίνουμε «φωνή». Με διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες. Εγγυόμαστε ότι η ο κομματισμός, οι προσλήψεις από το «παράθυρο» και η αναξιοκρατία παίρνουν οριστικά τέλος.
Δέσμευση δεύτερη: Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, κορυφαίος στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του νέου Δήμου Βόλου  είναι για μας ζήτημα συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης. Ο  Βόλος πρέπει να γίνει μια  πόλη με συνοχή και αλληλεγγύη.
Δέσμευση τρίτη: Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τα μικρά από τα μεγάλα και τα μεγάλα από τα μικρά. Δήμος για μας είναι η πολιτική της καθημερινής μας ζωής. Η προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος διαπερνά κάθε δράση μας. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ορθολογική διαχείριση του νερού και των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την προστασία και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, τη διατήρηση, προστασία και  επέκταση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, τις μεγάλες αναπλάσεις, καθώς και τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις με τις οποίες αναβαθμίζουμε το αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Σχεδιάζουμε μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική, πόλη καθαρή και φιλική.
Δέσμευση τέταρτη: Η Ευρώπη, η ανθρωπότητα ολόκληρη, έχουν μπει σε μια νέα εποχή. Ο Βόλος μπορεί να λάμψει και να ξεχωρίσει σ’ αυτή τη νέα εποχή. Πέρασε η εποχή με τα σκόρπια έργα και τις αποσπασματικές παρεμβάσεις. Σήμερα χρειάζεται πια η αντίληψη της ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης και της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της υπαίθρου. Αυτή την αντίληψη εκφράζει το πρόγραμμά μας, με κορυφαίο στρατηγικό στόχο τη δημιουργία νέων, υγιών και βιώσιμων θέσεων εργασίας και τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων.
Δέσμευση πέμπτη: Προωθούμε τη διεθνή προβολή της περιοχής μας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Ο τουρισμός αποτελεί την πιο δυναμική προοπτική για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, επείγουσα προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα κατέχει η φιλοξενία στην πόλη μας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Δέσμευση έκτη: Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για μια τοπική  κοινωνική συμφωνία με όλες τις κοινωνικές και  παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, που θα συνεγείρει και θα κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε κοινούς αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Αλλά και για μια ελάχιστη συμφωνία με τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναιρέσουν τον θεσμικό ρόλο τους και την υποχρέωσή τους να ασκούν πολιτικό έλεγχο. 
«Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ. Και θα βάλουμε τα δυνατά μας να τον περάσουμε. Η συλλογική φιλοδοξία μας είναι να ταυτιστούμε με μια περίοδο αλλαγών, έργων και δημιουργίας, για το νέο Δήμο Βόλου που ονειρευόμαστε. Γιατί ο Βόλος το αξίζει», καταλήγει στη δήλωσή του ο Π. Σκοτινιώτης.

Δέσμευση για τη στήριξη των ανέργων

Τη δέσμευση ότι όποιες προσλήψεις γίνουν στο Δήμο Βόλου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, θα γίνουν με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπει η νομοθεσία, επανέλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η δημιουργία νέων, σταθερών θέσεων εργασίας αποτελεί τον κορυφαίο στρατηγικό στόχο του προγράμματος του συνδυασμού του και υπογράμμισε  ότι έχει γίνει επεξεργασία συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων για την υποστήριξη και ανακούφιση των ανέργων.