Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επιμόρφωση των δημοτικών αστυνόμων σε θέματα σχέσεων με τους μετανάστες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σεμινάριο επιμόρφωσης για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, σχετικά με θέματα προσέγγισης και συμπεριφοράς απέναντι σε υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Το σεμινάριο υλοποιείται από διεπιστημονική ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών που έχουν λάβει ειδική κατάρτιση για το σκοπό αυτό. Στόχος είναι οι υπάλληλοι που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα κάνουν ευκολότερη και πιο ανθρώπινη τη συναλλαγή μαζί τους.

Ξεκινούν αύριο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας

Όλα είναι έτοιμα για την τετραήμερη περιήγηση της Αργούς στον Παγασητικό Κόλπο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα γυρίσματα του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με θέμα το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, από εταιρία παραγωγής ταινιών της Αυστραλίας με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, ενώ αντίγραφο θα παραδοθεί στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της πόλης.

«Σαφάρι» του Δήμου Βόλου για αυθαίρετες κεραίες

Παρά το αντίξοο νομοθετικό πλαίσιο, ο Δήμος Βόλου συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την αυθαίρετη εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Στo πλαίσιο της συστηματικής και οργανωμένης παρέμβασης που πραγματοποιείται από τις αρχές του 2011, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σαρωτικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Πλούσιο «Αθλητικό Καλοκαίρι» για 8η χρονιά από το Δήμο Βόλου

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου οι εγγραφές συμμετοχής στο πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι» για παιδιά του Δημοτικού, το οποίο διοργανώνεται για όγδοη χρονιά φέτος από το Δήμο Βόλου. Στόχος του προγράμματος είναι να περάσουν τα παιδιά αξέχαστες καλοκαιρινές ώρες δημιουργικής απασχόλησης, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη γνώση, όπως: ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, χαντ-μπωλ, γυμναστική, παραδοσιακός και σύγχρονος χορός, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και προβολή ταινιών.