Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Κέντρο Ψυχοκοινωνικής στήριξης για Ανέργους» ,του Απόστολου Παπατόλια

Οι δυσμενείς συνέπειες της κρίσης έχουν ήδη αγγίξει κάτι βαθύτερο από το επίπεδο ζωής των πολιτών, όπως αυτό αποτιμάται με οικονομικούς όρους. Έχουν πλήξει το ίδιο το «νόημα της ζωής» των ανθρώπων προκαλώντας μια πρωτοφανή κρίση στις προοπτικές και στις προσδοκίες προπάντων της νέας γενιάς. Αρκετοί συμπολίτες μας αισθάνονται σήμερα παγιδευμένοι στα αδιέξοδά τους, με την ανεργία και την κατάρρευση των κοινωνικών δομών να επιτείνουν τα αισθήματα της απελπισίας, της εγκατάλειψης και της αποξένωσης. Τα φαινόμενα κοινωνικών αποκλεισμού αυξάνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την παθητική στάση προκειμένου να αμυνθούν αλλά και να συμμορφωθούν μ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Ν.Οικονόμου: Η αλήθεια για τα οικονομικά του πρώην Δήμου Αισωνίας

Σχετικά με τον ισχυρισμό του πρώην Δημάρχου Αισωνίας, κ. Δ.Καντόλα, περί δήθεν πλεονάσματος 700.000€ που άφησε στο νέο Δήμο Βόλου, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η κ.Νατάσα Οικονόμου, αντιδήμαρχος Οικονομικών τη διετία 2011-2012 επισημαίνει τα ακόλουθα: Σύμφωνα με την απογραφή των πάσης φύσεως οικονομικών στοιχείων του νέου Δήμου, που πραγματοποιήθηκε το 2011, και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το σύνολο του οικονομικού ανοίγματος που κληρονόμησε ο νέος Δήμος Βόλου από τον πρώην Δήμο Αισωνίας, την 1-1-2011, αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ (1.921.927,32 €) .

Ν.Οικονόμου: Επικίνδυνη η άγνοια του κ.Μπέου για τα θέματα Τ.Α.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μπέου, μετά την επίσκεψή του στο Τμήμα Συντηρήσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ν.Οικονόμου τόνισε τα εξής: Για άλλη μία φορά, ο κ. Μπέος αποκαλύπτει την επικίνδυνη άγνοιά του για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην προκειμένη περίπτωση για τη δραματική μείωση του προσωπικού των δήμων, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών και των μνημονιακών ρυθμίσεων, για τις οποίες, για μια ακόμη φορά, σκοπίμως σιωπά. Αποκαλύπτει, επίσης, την προσφιλή τακτική του να λασπολογεί εις βάρος της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους δημότες.

Ξεκινά η λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Την έναρξη λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ.Παντσά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία Ν.Μαγνησίας κ.Ουρανία Καρανικόλα. Ο κ.Σκοτινιώτης χαρακτήρισε τη Στέγη σπουδαίο κοινωνικό απόκτημα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι ο Βόλος διαθέτει τις πιο ισχυρές κοινωνικές δομές από οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή πόλη στην Ελλάδα. Για όραμα ζωής που γίνεται πραγματικότητα, έκανε λόγο η κ.Καρανικόλα, υπογραμμίζοντας το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου για την προώθηση του έργου.

Οι δικηγόροι του Βόλου και οι «Μύλοι Λούλη» ενισχύουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με απόφασή του το νέο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας υποστήριξε με 500,00€ (πεντακόσια ευρώ) το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου για την αγορά κρεάτων. Το ποσό αυτό, σε συνδυασμό με τα έσοδα των παραστάσεων που έδωσε η θεατρική ομάδα των δικηγόρων, επέτρεψε να καλυφθούν οι ανάγκες σε κρέατα για τις ημέρες του Πάσχα, για το μεγαλύτερο αριθμό των επωφελούμενων από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αυξημένες φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου

Tο πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2014, το ΜSC SYMPHONIA, κατέπλευσε στις 8 το πρωί της Μ. Τετάρτης στο λιμάνι του Βόλου από τη Βάρνα της Βουλγαρίας, με 1500 επιβάτες και 765 άτομα προσωπικό. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχτηκαν στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου, παρέχοντας έντυπο πληροφοριακό υλικό για την περιοχή, με τη βοήθεια και σπουδαστών του Τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του ΙΕΚ Δήμου Βόλου και του Τμήματος Πλοιάρχων του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου. Στους τουρίστες προσφέρθηκαν ντόπια νηστίσιμα προϊόντα, χορηγία γνωστών τοπικών επιχειρήσεων, όπως χαλβάς «Παπαγιαννόπουλος», λουκούμια «Ο Παππούς» και αναψυκτικά «ΕΨΑ».

Ο Π. Σκοτινιώτης στον ASTRA TV