Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταγωνιστής το ποδήλατο…σήμερα στο Βόλο

O Βόλος, μαζί με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες 1811 ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετείχε σήμερα ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο με πλούσιες δράσεις που φιλοξενήθηκαν στο χώρο της παραλίας και αγκαλιάστηκαν από τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Δεκάδες ήταν οι Βολιώτες, κάθε ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11 το πρωί στο Ηρώο, για να ξεκινήσουν όλοι μαζί μια ποδηλατοβόλτα 8 χιλιομέτρων μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δήλωση Π.Πελεκάνου για την άδεια κυλικείου στο Νοσοκομείο

Σε σχέση με τις καταγγελίες του Διοικητή  του Νοσοκομείου Βόλου κ.Α.Ζαχαρόπουλου αναφορικά με την άδεια κυλικείου που παραχωρήθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλείας και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν.Αγχιάλου, κ.Παντελής Πελεκάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από έναν περίπου μήνα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ.Α.Ζαχαρόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Βόλου θέτοντας θέμα νομιμότητας της άδειας κυλικείου που εκδόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, με υπογραφή μου, ως αρμόδιου Αντιδημάρχου, όπως προβλέπεται.

«Μνήμες Προσφύγων» ζωντανεύουν τη Δευτέρα στην Πλατεία Ευαγγελιστρίας

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη φωτιά της Σμύρνης στις 13-14 Σεπτεμβρίου του 1922, και ο Δήμος Βόλου διοργανώνει αφιέρωμα μνήμης και τιμής στα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής. Η εναρκτήρια εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ιωνία 1922 – Ν. Ιωνία 2012: Μνήμες Προσφύγων» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία, στις 8:00 το βράδυ και είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους προσφυγικούς συλλόγους της πόλης.

Συγκινητική η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία για τη στήριξη άπορων μαθητών

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η οποία υπό το σύνθημα «Και μ’ ένα μολύβι γράφουμε στο τετράδιο της κοινωνικής αλληλεγγύης», πέτυχε να ευαισθητοποιήσει επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής και να συγκεντρωθούν εκατοντάδες σχολικά είδη που προσφέρθηκαν σε άπορους μαθητές της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά.

Ζωντανεύει το αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών

Με ανέλπιστα ικανοποιητικούς ρυθμούς προχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι ανασκαφικές εργασίες στο αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάθεση των μελετών που είναι απαραίτητες για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Χάρις στη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και των τοπικών υπηρεσιών του, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το «Διάζωμα» και τη μη κυβερνητική  οργάνωση «Εν Δράσει», ένα όνειρο που έμοιαζε μακρινό και άπιαστο, η αναστήλωση και ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών, μετατρέπεται σε ορατή προοπτική για το Νομό Μαγνησίας, και μάλιστα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης. 

«Κατρακυλάει» η οικοδομική δραστηριότητα στο Βόλο

Σημαντική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου σημειώθηκε κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2012, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Βόλου καταγράφηκε μείωση στην έκδοση οικοδομικών αδειών κατά 26%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας η πτώση κυμάνθηκε γύρω στο 13% και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες (Πήλιο) στο 26%.