Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ηλ.Ξηρακιάς: Ας σταματήσει ο λαϊκισμός για τη ΔΕΥΑΜΒ

Σαφές μήνυμα ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και ότι οι πολίτες δε θα επιτρέψουν την απαξίωση και τον ευτελισμό της, ώστε να επωφεληθούν όσοι ελπίζουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της αποχέτευσης, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Βόλου και Συντονιστής του Τεχνικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ κ.Ηλίας Ξηρακιάς σε δήλωσή του με αφορμή δηλώσεις και τοποθετήσεις για το θέμα της βλάβης που παρουσιάστηκε σε αγωγό.

Εργασίες υγειονομικής αναγνώρισης πηγών από τη ΔΕΥΑΜΒ

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει η ΔΕΥΑΜΒ, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, έχει προγραμματιστεί και υλοποιείται έργο υγειονομικής αναγνώρισης των πηγών, με εργολαβία που ανατέθηκε έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.  Ήδη έγιναν εργασίες συντήρησης των πηγών «Κουκουράβα», «Καλιακούδα», «Ανεμούτσα», «Αη Γιάννη» στον Αη Βλάση και στις πηγές «Κουτσιανή», «Βαμβάκου» και «Μανερού» στον Αγιο Λαυρέντιο, όπου διαπιστώθηκε η εμφάνιση νέων πηγών, πλησίον των υφιστάμενων, οι οποίες δεν ήταν άμεσα εμφανείς εξ’ αιτίας γεωλογικών φαινομένων που προηγήθηκαν και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.

Παρέμβαση Δήμου Βόλου – εθελοντών στα Πλατανίδια


Εθελοντική εξόρμηση για τη βελτίωση της λειτουργικότητας οδού στην περιοχή «Λοτός» στα Πλατανίδια, σε μήκος 2 χιλιομέτρων, πραγματοποίησαν εθελοντές από τα Άνω Λεχώνια σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Η παρέμβαση αποφασίστηκε να γίνει έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αρτέμιδα, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αγριάς – Αρτέμιδας κ.Σωτήρη Χαλκιά, μελών του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Άνω Λεχωνίων και εκπροσώπων του Εθελοντικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων.

Π.Σκοτινιώτης: Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί της ΕΜΔΥΔΑΣ για τον τεχνικό ασφαλείας στο Δήμο Βόλου

Απορρίπτει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης την αξίωση  της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) Ν.Μαγνησίας, για ανάκληση νόμιμης απόφασής του, με την οποία ανέθεσε καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε υπάλληλο του Δήμου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανεπίτρεπτη την παρέμβαση της Ένωσης σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου και την προτροπή της να προσφύγει ο Δήμος σε ιδιώτες, για να μην «επιβαρύνονται» με ευθύνες τα μέλη της.

Ενημέρωση για την αποκατάσταση βλάβης αγωγού ΔΕΥΑΜΒ

Από τη γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, στην περιοχή «Μπουρμπουλήθρα» παρουσιάσθηκε βλάβη στον αγωγό που μεταφέρει το ΚΑΘΑΡΟ νερό από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού στη θάλασσα (περιοχή Αγκίστρι). Επισημαίνεται ότι για να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση αποκατάστασης, πρέπει ο αγωγός να αδειάσει από τις ποσότητες του νερού οι οποίες υπάρχουν στο τμήμα του αγωγού από το σημείο καμπής του, που είναι στην περιοχή Αλυκών (Εθν. Οδός και Δουλκέρογλου), μέχρι τις ΕΕΛ. Με βάση τις ποσότητες και το μέγεθος της διαρροής (40-50μ²/ ώρα) εκτιμάται ότι το Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί το άδειασμα του αγωγού από τα νερά, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως και οι εργασίες αποκατάστασης. Υπάλληλοι της επιχείρησης παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη τις απορροής του νερού.