Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ικανοποίηση για την πορεία της εργολαβίας Γορίτσα - Αγριά

Για την πορεία της εργολαβίας του Περιφερειακού στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι την έξοδο της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, ενημερώθηκαν από κοινού σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο έργο και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.

Η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και της αποχέτευσης

Τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΜΒ στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της αποχέτευσης, ανακοινώνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Νερού. Στη δήλωση επισημαίνονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα. Με απόφαση του Ο.Η.Ε.,  η 22α Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού. Όλοι κατανοούμε ότι η ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πλούτου, που είναι πηγή ζωής, πρέπει να αποτελέσει κοινή επιδίωξη, ιδιαίτερα μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μεγάλων  κλιματικών αλλαγών.

Ξεκινά η εκπόνηση της Μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση σύνταξης της μελέτης «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης» της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας (πρώην Κοινότητας Μακρινίτσας Νομού Μαγνησίας), μεταξύ του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και του κ.Γ.Δεμιρίδη, εκπροσώπου της σύμπραξης Γ. Δεμιρίδης & Συνεργάτες «Προβολική» - Κ. Ράπτη – Δ. Ξηρουχάκης – Α. Καρίνας – Α.Χ. Ράπτη.

Χιλιάδες μαθητές θα πλημμυρίσουν το Βόλο για τη σχολική τους εκδρομή

Περισσότεροι από εννιά χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα έχουν επιλέξει το Βόλο για τη φετινή σχολική τους εκδρομή, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη και η ευρύτερη ορεινή και παραλιακή περιοχή του Δήμου Βόλου, αποτελούν τον πιο ελκυστικό προορισμό για τον μαθητικό πληθυσμό. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μέχρι το Πάσχα και σε διάστημα δύο μηνών περίπου, από το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σχεδόν δέκα χιλιάδες μαθητές θα κατακλύσουν τον Βόλο, για τριήμερες κυρίως διανυκτερεύσεις, δίνοντας σημαντική ανάσα εν μέσω κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. 

Οι μαθητές ζωγραφίζουν για … «το Παραμύθι χωρίς όνομα»

Με πρωτοφανή ανταπόκριση από τα σχολεία ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου από τα τέλη Φεβρουαρίου  στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι παραστάσεις, 8.000 παιδιά είχαν  δηλώσει συμμετοχή, μέσα από τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και έως τα τέλη Απριλίου θα παρακολουθήσουν σε οργανωμένες παραστάσεις το έργο.