Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Βόλου

Η πρόταση για την αλλαγή του Συστήματος Ελεγχόμενες Στάθμευσης στο Δήμο Βόλου συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε ομόφωνα τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της παρέμβασης. Ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης του συστήματος, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και στα νέα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Αλλάζουν οι πληροφοριακές πινακίδες στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 16.1.13 η τοποθέτηση των νέων πληροφοριακών πινακίδων στην είσοδο και στην έξοδο κάθε Δημοτικής Ενότητας και κάθε οικισμού του Δήμου Βόλου, καθώς και η αποξήλωση των παλαιών πινακίδων που παρέπεμπαν στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους. Πρόκειται για μεγάλη παρέμβαση που θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας της πόλης στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου

Με την παράσταση «Σήμερον η Κτίσις Φωτίζεται», που λόγω της μεγάλης της επιτυχίας στις 2 Ιανουαρίου,  ζητήθηκε να επαναληφθεί (προχθές 16 Ιανουαρίου) στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, έκλεισε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων που οργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με σύνθημα «Στο Βόλο γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή». Σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μεγαλύτερης από ένα μήνα, πραγματοποιήθηκαν μικρές και μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στο κέντρο, στις συνοικίες, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με άξονες τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό και  την κοινωνική αλληλεγγύη.

Εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

O Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνεχίζει και την φετινή περίοδο 2012-2013 την λειτουργία του Χορευτικού Τμήματος στην Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, έχοντας ως στόχους πάντα τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου, τη μετάδοση της παράδοσης και κληρονομιάς στις νεότερες γενιές  και γενικά  τη προαγωγή και διατήρηση ενός υψηλού πνευματικού επιπέδου των πολιτών, μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.