Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Προχωρά ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου Βόλου

Συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν.Μόσχου, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τα επιτελικά στελέχη υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.

Επί τάπητος τα προβλήματα της Μακρινίτσας

Συνάντηση με το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλια και του δημοτικού συμβούλου – πρώην Κοινοτάρχη Μακρινίτσας, Γ.Κερασιώτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Σκοτινώτης συζήτησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κ.Μπάκου και τα μέλη Αικ.Αντωνοπούλου και Αλ.Μπαϊράμη, για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και για γενικότερα θέματα της περιοχής.

Ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βόλου

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των ωφελούμενων από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και των στελεχών του Δήμου, πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή, στις 9.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εν όψει της ανάληψης εργασίας την προσεχή Δευτέρα. Τα υπηρεσιακά στελέχη θα συναντήσουν τους ωφελούμενους των παρακάτω τομέων: 

Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει  προσφώνηση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Κωνσταντίνου Ι.Γουργουλιάνη και ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας,  του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπυρίδωνα Σφέτα, με θέμα: «Οι ιδεολογικές και πολιτικές προϋποθέσεις του Έπους του ’40». Θ’ ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Έρρικα Πατρικίου στην ερμηνεία και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο.

«Ευκαιρία στην άθληση» για παιδιά φτωχών οικογενειών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και την ανάδειξη του κοινωνικού έργου των συλλόγων της περιοχής, ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου ως συμβολική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας», η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.  Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην πλατεία Πανεπιστημίου, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8-9 ετών από 10 αθλητικά σωματεία ποδοσφαίρου του Δήμου Βόλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί με τα παιδιά να δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στο κέντρο της πόλης, παρουσιάζοντας την ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.