Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σπορά χλοοτάπητα στο γήπεδο Νέας Αγχιάλου

Έτοιμο να αποδοθεί σε χρήση από τις αρχές του νέου έτους, στην ομάδα του Πυράσου, θα είναι το δημοτικό γήπεδο Νέας Αγχιάλου, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου ανακατασκευάστηκε πλήρως από το Δήμο  Βόλου. Τις εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Πρασίνου και σήμερα πραγματοποιήθηκε η σπορά του χλοοτάπητα.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Χ. Τσαμπάζη και τον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ομάδας «Πύρασος» κ. Θ. Στάμο και άλλα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αποτελούσε «αγκάθι» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, η οποία πρωταγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

1000 λέξεις για την Αυτοδιοίκηση Συμβολή σε μια δημόσια συζήτηση

Οι δήμαρχοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης στις 16ης Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισαν από κοινού να δώσουν στη δημοσιότητα το παρόν κείμενο ως συμβολή σε μια δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο απευθύνεται ανοιχτά και δημόσια σε όλες εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στον νέο ρόλο, στις ευθύνες αλλά και στις πρωτοβουλίες που αναλογούν στην Αυτοδιοίκηση για μια θετική διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που πλήττει επώδυνα τη χώρα.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Είναι πλέον φανερό πως στην Ελλάδα βιώνουμε το οδυνηρό τέλος μιας ολόκληρης εποχής, καθώς η χώρα πλήττεται από πολύμορφη κρίση. Ο κίνδυνος είναι η κρίση αυτή να μετατραπεί και σε εθνική καταστροφή. Κίνδυνος, που επιτείνεται από το κλίμα φόβου, δυσπιστίας, γενικής απαξίωσης και αρνητικών προσδοκιών στην κοινωνία, το οποίο τείνει να πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας.
Ειδικότερα, η Αυτοδιοίκηση, καλείται υπό αυτές τις συνθήκες να εφαρμόσει τις μείζονες δομικές αλλαγές που προκύπτουν από τη μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο “Καλλικράτης”, ενώ συγχρόνως η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια όλα όσα η ίδια η αυτοδιοίκηση αλλά και η πολιτεία έκρυβαν για χρόνια κάτω από το χαλί.