Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση Λ.Μαυρογιάννη στον Απ.Παπατόλια

Απαντώντας σε ανακοίνωση του κ.Απόστολου Παπατόλια σχετικά με το έργο κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό ΡΟΜΑ του Αλιβερίου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν η εμπάθεια του κ.Παπατόλια απέναντι στη Δημοτική Αρχή. Όσο για τα προβλήματα των Ρομά, πολύ όψιμα τα θυμήθηκε.

Ενημέρωση του Δήμου Βόλου για επιστροφή της Ryanair στη Ν.Αγχίαλο

Στην απόφαση να θέσει σε επαναλειτουργία την αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία Ryanair. Για την επικείμενη θετική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε σήμερα το Δήμο Βόλου και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού, η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες κ.Ελένη Σκαρβέλη, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που είχαν για την προετοιμασία της έκθεσης των Βρυξελλών. Η κ.Σκαρβέλη ανέφερε μάλιστα ότι η απόφαση της εταιρείας είναι να επαναλειτουργήσει η γραμμή με δυο πτήσεις την εβδομάδας, αρχής γενομένης από 1ης Απριλίου 2014. 

560 οικογένειες στο Βόλο υποστηρίζονται από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε βασικό εργαλείο στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών αναδεικνύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, χάρις στην εντυπωσιακή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Μέχρι σήμερα 560 οικογένειες του Βόλου διαθέτουν την κάρτα επωφελούμενου και μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κάθε συμπολίτης που πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις (με βασικότερη το χαμηλό εισόδημα) μπορεί να υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου (στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) και, αφού γίνει η δέουσα κοινωνική έρευνα, να πάρει την κάρτα επωφελούμενου ετήσιας διάρκειας. 

Συνεργασία Δήμου Βόλου και Μουσικού Σχολείου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Μια διαφορετική εκδήλωση, που συνδυάζει το λόγο με τη μουσική, διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, με σκοπό την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας αλήτης άγγελος» του γνωστού στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη, η οποία θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. 

Βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι:
Τις πρωινές ώρες της 22ης Ιανουαρίου 2014, παρουσιάστηκε διαρροή στον καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος μεταφέρει τα  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ λύματα από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης στο Αγκίστρι. Η διαρροή παρουσιάστηκε  μετά τις ΕΕΛ, στην περιοχή του πρώην λατομείου Τσαλαπάτα. Υπήρξε άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου λύματος στον Ξηριά γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και ενημερώθηκαν σχετικά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Διερευνάται το είδος της βλάβης, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.