Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σε νέα στέγη το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, τα εγκαίνια του 16ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας στο δημοτικό κτίριο όπου μεταστεγάστηκε, στη συμβολή των οδών Μαγνησίας και Προύσσης, δίπλα από τα γραφεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Όπως είναι γνωστό, το 16ο Νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε ακατάλληλο μισθωμένο οίκημα (πρώην κατάστημα) στη συμβολή των οδών Ικονίου-Δορυλαίου, χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων του δικτύου ύδρευσης Αγριάς

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Μετά την από 3/10/2013 ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΜΒ εξακολούθησε να παίρνει συνεχώς δείγματα από το νερό της Αγριάς κάνοντας συγχρόνως διορθωτικές ενέργειες. Από δείγματα που ελήφθησαν στις 3/10/2013, τα αποτελέσματα των οποίων παρελήφθησαν από την Υπηρεσία στις 7/10/2013, προκύπτει ότι η συγκέντρωση αρσενικού στις γεωτρήσεις Τρύπιο Λιθάρι 1 και Τρύπιο Λιθάρι 2, από τις οποίες υδροδοτείται αποκλειστικά η Αγριά, ήταν μικρότερη του 1 μg/l  και  5,12 μg/l αντιστοίχως, με όριο το 10μg/l. Επίσης από τα δείγματα που ελήφθησαν στο δίκτυο η ανώτερη τιμή ήταν 6,14μg/l  σημαντικά κάτω του ορίου των 10 μg/l.

Προς ολοκλήρωση το γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή “Πλάϊ” Επισκοπής

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η μελέτη για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο “Πλάϊ” Επισκοπής. Το έργο παρέμεινε σε εκκρεμότητα από το 2010 καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 12.633,65 €, ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, παρά την κάλυψη από πλευράς Δήμου Βόλου και της συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών ύψους 6.316,82 €. Η Δημοτική Αρχή Βόλου προχωρά πλέον με ιδίους πόρους, ύψους 45.000 ευρώ, στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και ιδιαίτερα για τη νεολαία της περιοχής και το δυναμικό του τοπικού αθλητικού Συλλόγου “Ιωλκός”.

Αρχίζει το κλάδεμα των δέντρων στο Δήμο Βόλου

Από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου ανακοινώνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αρχής γενομένης από την οδό Ανθίμου Γαζή, από Φιλιππίδη έως Παγασών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, καθημερινά θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση στα τμήματα των οδών όπου θα εκτελούνται σχετικές εργασίες. Για τη διευκόλυνση του έργου της υπηρεσίας και για την αποφυγή ζημιών είναι απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι παρακαλούνται να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους συγκεκριμένους δρόμους, κατανοώντας την αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς

Ο Δήμος Βόλου και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της πόλης (ΠΟΑΕΑ και ΕΣΑΘΕΑ)  διοργανώνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της 69ης επετείου απελευθέρωσης του Βόλου από τα Στρατεύματα Κατοχής. Οι εκδηλώσεις θα  ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ).

Χαμηλά δίδακτρα και υψηλό επίπεδο σπουδών στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Οι συνεχείς διακρίσεις που αποσπούν σπουδαστές του Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, με χαμηλά δίδακτρα, στα 27 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του. Οι νέες διακρίσεις σημειώθηκαν στον Διαγωνισμό Σχεδιασμού Κοσμήματος “Cosmima” της Helexpo με θέμα «Θαλασσογραφίες». Το θέμα αυτό αποτέλεσε  πηγή έμπνευσης  για τους  μαθητές του τμήματος Κοσμήματος που εργάστηκαν  πυρετωδώς για αρκετές  μέρες, σχεδιάζοντας τις ιδέες τους.  Δυο  από αυτούς, η  Έλενα  Ερίσοβα  και  η Χρυσοβαλάντω Παπαδοπούλου,  κατάφεραν  να αποσπάσουν  τον  1ο  και τον 2ο  Έπαινο  αντίστοιχα, τα σχέδιά τους θα υλοποιηθούν από τις ίδιες και  σαν  Κοσμήματα πια θα παρουσιαστούν στην έκθεση  “Cosmima” στις εγκαταστάσεις της Helexpo στην  Θεσσαλονίκη, το διάστημα από 2-4 Νοεμβρίου του 2013.