Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μαζί με τους εργαζόμενους θα θεμελιώσουμε τον νέο και ισχυρό Δήμο

Την ανάγκη να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ  δημοτικής αρχής και εργαζομένων, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.
Ο κ. Σκοτινιώτης τάχθηκε υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Δήμων και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δημοτικών υπαλλήλων ότι θα στηρίξει τους αγώνες τους, στο πλαίσο μιας ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας με αμοιβαίες υποχρεώσεις.
«Στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε ένα Δήμο οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά ισχυρό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή του για το νέο ιστορικό κύκλο ανάπτυξης του μείζονος Βόλου. Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο. Και δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο αυτό, χωρίς να συστρατευτούν οι εργαζόμενοι στο νέο Δήμο. Θα είμαστε κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, αλλά κι εσείς οφείλετε να ανταποκριθείτε με συνέπεια, ήθος και ευθύνη στην αποστολή σας, σε όφελος του Δήμου και των πολιτών», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης.

Επίσκεψη στο Καταφύγιο αδεσπότων

Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε χθες το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Νέας Ιωνίας στην περιοχή των Γλαφυρών, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Επιτροπής Αδεσπότων Δήμου Νέας Ιωνίας Φ. Λαμπρινίδη και μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Καταφυγίου, στο πλαίσιο του σχετικού Νόμου. Ο κ. Σκοτινιώτης θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με άλλους φορείς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να διαμορφώσει μια συνολική εικόνα για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας πάντως ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πρότυπη υποδομή, όπως είναι το Καταφύγιο Νέας Ιωνίας.

"Τώρα είναι ευκαιρία να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι" (Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλία" - 10/10/2010)

«Δεν αποφάσισα να επιστρέψω στα δημόσια πράγματα για να λειτουργήσω με στερεότυπα του παρελθόντος, ούτε για να διαχειριστώ μια μίζερη πραγματικότητα. Αποφάσισα να πω «ναι» στη μεγάλη πρόκληση, γιατί πιστεύω πως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία «να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι», δηλώνει με συνέντευξή του στη «Θεσσαλία» ο υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και θέτει τους στόχους για την επιτυχία της μεταρρύθμισης για την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να πετύχει πλαίσιο συνεννόησης με τους ανθυποψηφίους του για τα μεγάλα θέματα του Δήμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ακυρωθεί ο θεσμικός ρόλος του καθενός. «Χρειάζεται η συστράτευση όλων μας, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας» τονίζει χαρακτηριστικά.