Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Προτεραιότητα η επίλυση του κτιριακού προβλήματος των νηπιαγωγείων

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με το Σύλλογο Δασκάλων Ν. Μαγνησίας

Τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και το προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων Ν. Μαγνησίας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απ. Μούσιος ζήτησε από τον κ. Σκοτινιώτη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και παρά τα γενικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή.
Το σημαντικότερο θέμα αφορά τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, κυρίως στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, πολλά από τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα και ακατάλληλα κτίρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων υπογράμμισαν την ανάγκη διεκδίκησης πόρων για την ανέγερση σύγχρονων διδακτηρίων, με τον κ. Σκοτινιώτη να απαντά ότι η επίλυση του κτιριακού προβλήματος των νηπιαγωγείων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής όσον αφορά τη διεκδίκηση έργων σχολικής στέγης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Μούσιο, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φ. Κωνσταντινίδης, Α. Μπέκα και Γ. Τσιγάρας.

Σε νέες βάσεις η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Τη  συγκρότηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε νέες βάσεις σχεδιάζει η δημοτική αρχή Βόλου, με αφορμή και την επεξεργασία του νέου οργανογράμματος του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χ. Τσαμπάζη, του νέου διευθυντή της υπηρεσίας κ. Αιμ. Σουβατζή και του αναπληρωτή διευθυντή κ. Θ. Τσαλούχα, στους οποίους έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για τη ριζική αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και στην εύλογη αξίωση των πολιτών.
Ειδικότερα, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι, ο καθένας ανάλογα με το διακριτό θεσμικό του ρόλο, στην καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας, με σαφή και συγκροτημένη διοικητική δομή και απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.  Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου πρέπει να λειτουργήσει με σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια, προκειμένου να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.