Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Διαβεβαίωση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη ιδιωτικοποίηση του νερού και της αποχέτευσης

Τη διαβεβαίωση ότι το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, κάτω από την ισχυρή πίεση που ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Right2Water», στην οποία συμμετέχει και η ΔΕΥΑΜΒ. Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Right2Water», μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έθεσε στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα την αξίωση για νομική κατοχύρωση “του δικαιώματος στο νερό και την αποχέτευση” ως ανθρώπινου δικαιώματος, συγκέντρωσε 1,5 εκατ. υπογραφές αξιώνοντας από την Ε.Ε. να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως φέρεται να σχεδίαζε "μυστικά", σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγχαρητήρια Π.Σκοτινιώτη στη Ζ.Μακρή

Σε δήλωσή του για τη συμμετοχή της κ.Ζέττας Μακρή στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως Υφυπουργός Υγείας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα εξής: «Η συμμετοχή της βουλευτού του νομού μας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Ζέττας Μακρή, στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αναμφισβήτητα ενδυναμώνει τη φωνή του Βόλου και της Μαγνησίας. Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία μας με την κ.Μακρή θα είναι γόνιμη και συστηματική, όχι μόνο για τα εξαιρετικά πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά και για όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φοιτητές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκεύασαν

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινώτη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της φοιτητικής ομάδας «Κένταυρος» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμμετοχή της ομάδας στο διεθνή διαγωνισμό Formula SAE και να τον προσκαλέσει στην εκδήλωση παρουσίασης του μικρού μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου Formula, που σχεδίασε και κατασκεύασε η ομάδα για τον διαγωνισμό αυτό.

Ξεκινά αύριο η διάνοιξη της οδού Αλαμάνας

Μια σύνθετη υπόθεση που εκκρεμούσε επί σειρά ετών στο Δήμο Βόλου, η διάνοιξη της οδού Αλαμάνας, ξεμπλόκαρε και από αύριο «πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες», προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση αφορά το τμήμα μεταξύ των οδών Ιερολοχιτών και Δημητσάνας που βρίσκεται στο Ο.Τ 1140 και 1139Β στη συνοικία Αγ. Αναργύρων Βόλου.

Έκθεση σπουδαστικών εργασιών στο ΔΙΕΚ Βόλου

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη  26.6.2013, στις  8.30 το  βράδυ,  η  Ετήσια  Έκθεση  Σπουδαστικών  Εργασιών  του  Δημοτικού  Ι.Ε.Κ  Βόλου στο  κτίριο επί  των  οδών  Ρήγα  Φεραίου 1  &  Χείρωνος. Στην έκθεση θα  παρουσιαστούν,  όπως  κάθε  χρόνο, επιλεγμένες  εργασίες των σπουδαστών  από τις ειδικότητες Γραφικών Τεχνών, Διακόσμησης, Ενδύματος,  Κοσμήματος, Φωτογραφίας και  Κεραμικής,  ενώ οι σπουδαστές  του  τμήματος Μαγειρικής  θα  παρουσιάσουν  δείγματα  εξαιρετικών  πιάτων  στους  επισκέπτες  της  Έκθεσης με την  επιμέλεια του τμήματος Υποδοχής  &  Φιλοξενίας.