Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Στήριξη στην «Πρωτοβουλία των 5» και στο έργο της Δημοτικής Αρχής Βόλου

Από ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», αλλά και για το έργο της Δημοτικής Αρχής Βόλου συνολικά και ειδικότερα στον κοινωνικό τομέα, συνοδεύτηκε η παρουσία του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη στη σημερινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης «Πρωϊνή Ενημέρωση» με τη Βάλια Πετούρη και τον Διονύση Μποτώνη. Τόσο οι δυο παρουσιαστές, όσο και οι καλεσμένοι του πάνελ Χρ. Μαχαίρας, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και Γ.Πεταλωτής, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας των 5» και αναγνώρισαν ότι ο Δήμος Βόλου πρωτοπορεί στον κοινωνικό τομέα, έχοντας συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα κοινωνικών δομών για τη στήριξη των ανήμπορων πολιτών, ενώ  με ιδιαίτερα θετικό τρόπο εκφράστηκε και ο επίσης καλεσμένος στην εκπομπή Β.Κικίλιας, βουλευτής της Ν.Δ.

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στη Δημόσια Τηλεόραση


Π.Σκοτινιώτης: ο Δήμος Βόλου δεν θα γίνει το «μαύρο πρόβατο»


Σχολιάζοντας την απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Βόλου κ.Μ.Πατσιαντά στην πρόταση του δημάρχου Βόλου για τη συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του, το γραφείο τύπου του κ.Π.Σκοτινιώτη επισημαίνει τα εξής: Φαίνεται, δυστυχώς, ότι ο κ.Πατσιαντάς αδυνατεί να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο, που έχουν αποκτήσει οι δημοτικές εκλογές στο Βόλο, λόγω του πειράματος που επιχειρείται στην πόλη μας με τη συγκρότηση ενός μαύρου μετώπου. Όπως επίσης ο κ.Πατσιαντάς αδυνατεί να αντιληφθεί πόσο διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ειδικά εδώ στο Βόλο, σε σχέση με το κομματικό σκηνικό και τους συσχετισμούς των βουλευτικών εκλογών του 2012.

Επισκέψεις του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη σε Μακρινίτσα και Αγριά

Κύκλο εκδηλώσεων στις έδρες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων για την παρουσίαση της πρώτης τριετίας του νέου Δήμου Βόλου και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, ξεκινά η Δημοτική Αρχή. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μακρινίτσα, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του εστιατορίου «Γαλήνη». 

Κλιμάκιο του ΟΣΕ στο λιμάνι για την επέκταση του δικτύου


Σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης, που έγινε πριν από μία εβδομάδα στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Διοίκησης του ΟΣΕ, κλιμάκιο μηχανικών του ΟΣΕ επισκέφθηκε την Παρασκευή το Βόλο προκειμένου να προωθήσει την υλοποίηση της απόφασης για επέκταση του δικτύου των σιδηροτροχιών του Οργανισμού στο 2ο και τον 3ο προβλήτα του λιμανιού.Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του ΟΣΕ, με επικεφαλής τον κ Οικονόμου, έγινε σύσκεψη στον ΟΛΒ και επίσκεψη στους προβλήτες του λιμανιού όπου θα γίνει η επέκταση των γραμμών. στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Πρίγκος, ο Αντιδήμαρχος Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς και στελέχη του ΟΛΒ.

Θετική ανταπόκριση της Υπουργού Τουρισμού Ο.Κεφαλογιάννη σε πρόταση του Δήμου Βόλου για project προβολής της Αργούς

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, την ITB Berlin 2014, στο Βερολίνο, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του εκθετηρίου χώρου του ΕΟΤ, μαζί με άλλες 30, περίπου, ελληνικές περιοχές & επιχειρήσεις. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Δημήτρης Δερβένης και η κ.Κατερίνα Ζούμπου, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, η τουριστική επιχειρηματίας κ.Θέκλα Καμμένου, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.