Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Η Ελλάδα πρέπει πλέον να κάνει άλματα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων

Την επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να αξιοποιήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, δοκιμασμένες μεθόδους στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Ευρώπη, σύμφωνα και με τις νομικές δεσμεύσεις μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στην έναρξη της 6ης πανελλήνιας συνόδου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που φιλοξενείται στο Βόλο.

Ανοιχτά την Κυριακή τα ΚΑΠΗ Βόλου και Νέας Ιωνίας

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον επικείμενο καύσωνα που αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βόλου παίρνει ο Δήμος Βόλου, μεριμνώντας για τη φιλοξενία τους στους χώρους των ΚΑΠΗ, οι οποίοι κλιματίζονται. Συγκεκριμένα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, τα κεντρικά  ΚΑΠΗ Βόλου και Ν. Ιωνίας. Οι διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
 ΚΑΠΗ ΒΟΛΟΥ  Κωνσταντά 147 με Δον Δαλεζίου (τηλ. 24210-70039)
 ΚΑΠΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ Καισαρείας με Ευφραιμίδου  (τηλ. 24210- 84337)

Σημαντικά τα συμπεράσματα του Συνεδρίου του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουρισμού

Ιδιαίτερα σημαντικά, στην κατεύθυνση αξιοποίησης καλώς πρακτικών για την ανάπτυξη του οικολογικού και πολιτιστικού τουρισμού, είναι τα συμπεράσματα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουρισμού στην “Ευρώπη για τους Πολίτες” (Sustainable Development of Tourism in “Europe for Citizens”), που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο του έργου SECRET: «Βιώσιμος, Οικολογικός-Πολιτιστικός & Υπεύθυνος Ευρωπαϊκός Τουρισμός» (Sustainable, Eco-Cultural & Responsible European Tourism), στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».