Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δεν μπορούμε να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε επιλογές άλλων εποχών

Με τον κ. Νικόλαο Παναγόπουλο,  εκπρόσωπο  των μελετητών του «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Βόλου», συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου  Πάνος Σκοτινιώτης .
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της σύσκεψης της 2/5/2011, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο  Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων, υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Διαμαντίδη, όπου αποφασίστηκε να  μελετηθεί η τροποποίηση του Master Plan του Λιμένος Βόλου, ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές του λιμανιού στην ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας και να υπάρξει μεγαλύτερη περιβαλλοντική προστασία.

Να ομορφύνουμε την πόλη και να προστατεύσουμε τους κοινόχρηστους χώρους

Όπως είναι γνωστό για τη σύνταξη της Κανονιστικής αυτής Απόφασης, είχε συγκροτηθεί άτυπη Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου, τον αρχιτέκτονα-πανεπιστημιακό Δημήτρη Φιλιππιτζή, τον αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Θεοχαρόπουλο και δύο υπηρεσιακά στελέχη της Δ/σης Πολεοδομίας και της Δ/σης Οικονομικών Υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ομάδας αυτής απασχολήθηκαν εθελοντικά.  Η Ομάδα Εργασίας κατέληξε σε ένα κείμενο κατευθύνσεων, το οποίο το κατέθεσε στην Δ/ση Πολεοδομίας.
Η Ομάδα Εργασίας εισηγείται να ληφθεί υπόψη η κανονιστική απόφαση του Δήμου Βόλου του 2008, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί ουσιωδώς σε κάποια σημεία της. Η κανονιστική αυτή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, στις  οποίες έως την εφαρμογή του  «Καλλικράτη»,  το θέμα των κοινοχρήστων χώρων αντιμετωπιζόταν  μόνο ως προς τα τέλη κατάληψης αυτών.