Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινά επιτέλους η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την ανέγερση του κτιρίου Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην περιοχή Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, καθώς μετά από 13 χρόνια διαδικασιών παρεμβάσεων, εμποδίων και προσκρούσεων, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία έγκρισης του διαγωνισμού και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου.

Αναβαθμισμένη δικτυακή παρουσία του ενιαίου Δήμου Βόλου

Η επίσημη παρουσίαση του νέου portal του Δήμου Βόλου θα γίνει αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Ο Δήμος Βόλου, με την πολύτιμη, εθελοντική επιστημονική στήριξη του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.), προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας άρτιας, λειτουργικής και τεχνολογικά προηγμένης λύσης για την υποστήριξη της δικτυακής παρουσίας του Δήμου. Η λύση αυτή μετουσιώθηκε στην υλοποίηση ολοκληρωμένης πλατφόρμας που εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες για ενημέρωση και αναζήτηση υπηρεσιών ενός σύγχρονου πολίτη, όσο και διαδικασίες σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργιών του ίδιου του Δήμου.

Μειωμένα τα ποσά της επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Με κυριότερο θέμα την κατανομή ποσού 243.418,16 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, συνεδρίασε χθες η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του 2013 και κατανεμήθηκε ως εξής: 137.300,48€ στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 105.752,55€ στην αντίστοιχη Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Δήμων όλης της χώρας το ποσό ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

«Κατάληψη» μαθητών στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου

«Κατάληψη» στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα 17 μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. «Είμαστε από το  4ο Δημοτικό και φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του Σχολείου μας», συστήθηκαν τα παιδιά στον Δήμαρχο και τον «ανέκριναν» για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του σχολείου τους αλλά και ζητήματα της γειτονιάς τους.