Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία δημάρχου Βόλου στην εκδήλωση "Πρωτοβουλίας των 5" στα Ιωάννινα

«Διαβούλευση και συμμετοχικές διαδικασίες-Προϋποθέσεις για μια προοδευτική Τοπική Αυτοδιοίκηση» ήταν το θέμα της ομιλίας του δημάρχου Βόλου, στην τέταρτη δημόσια εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5» στα Ιωάννινα, με θέμα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία». 
«Η κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα εξακολουθεί να  παραμένει καχεκτική. Στο πολιτικό λεξιλόγιο, ωστόσο, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο οι έννοιες των συμμετοχικών διαδικασιών, της διαβούλευσης, της συμμετοχικής δημοκρατίας κλπ.Είναι αυτονόητο πως οι συμμετοχικές διαδικασίες και η ενεργή εμπλοκή των πολιτών στη διαβούλευση επιτρέπουν την κατάθεση περισσοτέρων απόψεων και τη διευθέτηση και το συγκερασμό πιθανών διαφορών και ανταγωνισμών, διασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, αποτελούν προϊόν ευρύτερης συναίνεσης και συνεπώς κατά   θα εφαρμοστούν». 

Η συνέχεια της ομιλίας εδώ

Η "εφημερίδα" της Πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων


Πατήστε εδώ για να δείτε την "εφημερίδα" της "Πρωτοβουλίας των 5" που μοιράστηκε στη σημερινή ημερίδα στα Ιωάννινα.

Αποκατάσταση βλάβης αγωγού της ΔΕΥΑΜΒ

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:
Έτοιμη να προχωρήσει στην τελική φάση αποκατάστασης της βλάβης που παρουσιάστηκε στον καταθλιπτικό αγωγό έξω από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, είναι η ΔΕΥΑΜΒ, ενώ παράλληλα θα γίνει και η επισκευή διαρροής που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στον καταθλιπτικό αγωγό στην εθνική οδό, στις Αλυκές, απέναντι από το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ. Για τις ανάγκες ολοκλήρωσης των έργων, η προετοιμασία  για την εκτροπή των επεξεργασμένων και χλωριωμένων (καθαρών) λυμάτων στον Ξηριά, ξεκίνησε από σήμερα.