Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εξόρμηση δενδροφύτευσης στους πρόποδες του λόφου Επισκοπής

 Εθελοντική δενδροφύτευση οργανώνει η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας ΄Ανω Βόλου, την Περιβαλλοντική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιάσων» ΄Ανω Βόλου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, από τις 9 το πρωί, στη θέση» Πλάϊ της Τοπικής Κοινότητας ΄Ανω Βόλου στους πρόποδες  της Επισκοπής. Θα φυτευτούν πεύκα, κυπαρίσσια, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, πικροδάφνες και σπάρτα. Επίσης θα φυτευτούν δέντρα περιμετρικά του χώρου στάθμευσης στο λόφο της Επισκοπής.

Δια χειρός σπουδαστών του ΔΙΕΚ η αφίσα για το Καρναβάλι του Κόσμου

Οι σπουδαστές του β΄έτους της ειδικότητας Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων του ΔΙΕΚ, ανέλαβαν να σχεδιάσουν εξ’ ολοκλήρου το υλικό επικοινωνίας για το φετινό καρναβάλι του Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου 2013. Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Όπως είναι γνωστό, το «Καρναβάλι του Κόσμου» θα έχει το χαρακτήρα μιας πολυεθνικής γιορτής, με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών οι οποίοι θα μας μεταφέρουν μέσα από τη μουσική και τις εικόνες, σε μακρινούς τόπους όπως η Ινδονησία, η Κούβα, η Βραζιλία, αλλά και η Ινδία, η Χαβάη, η Αφρική, η Μ. Ανατολή, η Ισπανία και η Αργεντινή.

Η όπερα “Πάρσιφαλ” του Βάγκνερ στο Αχίλλειον

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον του κοινού για την όπερα «Ριγκολέτο» στο Βόλο, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αλλά και την Κύπρο, όπου προβλήθηκε σε απευθείας σύνδεση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Ν.Υόρκης. Έτσι, μετά τη εντυπωσιακή ανταπόκριση των υποστηρικτών του λυρικού δράματος στην όπερα «Ριγκολέτο», με ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη αναμετάδοση που αφορά τη δημοφιλή επίσης όπερα «Πάρσιφαλ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον «Αντέννα».

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου για το β΄εξάμηνο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση μουσικής και μουσικών οργάνων σε τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, για το β΄ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2012 – 2013, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και λειτουργίας των υποδομών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου. Ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στα τμήματα που ξεκινούν τώρα, δηλαδή με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης εκπαιδευτικών, μετά την άρση των δυσκολιών που είχαν προκύψει λόγω εφαρμογής νέων διατάξεων για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.