Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Έγκαιρη και άρτια προετοιμασία του Δήμου Βόλου για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων

Την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη επεξεργασία προτάσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων κυρίως στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και του τουρισμού, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους Τμημάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Νατάσας Οικονόμου.

Το Βόλο επισκέπτεται ο Βέλγος Υπουργός Τουρισμού

Επίσημη επίσκεψη στο Βόλο θα πραγματοποιήσει το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Βόλου με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Βελγίου-Λουξεμβούργου και τη διοίκηση του αεροδρομίου «Σαρλερουά», με σκοπό την αξιοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με τις Βρυξέλλες, μέσω της εταιρείας RYANAIR, για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών.

Η ΔΕΥΑΜΒ προγραμματίζει ημερίδα για την υδροδότηση του ενιαίου Δήμου Βόλου

Η κατάσταση των υδραγωγείων των περιοχών που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», η διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής του ενιαίου Δήμου Βόλου για ύδρευση και άρδευση, η ποιότητα του πόσιμου νερού στις νεοενταχθείσες περιοχές και στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, αλλά και οι προοπτικές που θέτει η Επιχείρηση για την άρση των προβλημάτων και τη βελτίωση της υδροδότησης σε ολόκληρο το Δήμο, είναι ζητήματα που απασχολούν καθημερινά την Επιχείρηση.

«Έκλεψαν την παράσταση» οι σπουδαστές του τμήματος Ενδύματος Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

Εντυπωσίασε η παρουσία του τμήματος Ενδύματος της Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ. στην Εβδομάδα Μόδας που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza της Λάρισας. Από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου στο Pantheon Plaza  πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων σχετικές με τη μόδα. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος Ενδύματος του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, ανέλαβαν να «αναγεννήσουν» χρησιμοποιημένα  ρούχα των επισκεπτών με έξυπνες και  πρωτότυπες παρεμβάσεις, προωθώντας μεταξύ άλλων το μήνυμα της οικολογικής  συνείδησης, που πρέπει να διαπερνά κάθε δράση  της καθημερινότητάς μας.