Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εξαιρετική επιτυχία των εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου στην Παλαιά Βουλή για τα 130 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «130 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας - Άρτας (1881-2011). Σάτιρα και Πολιτική», σε συνεργασία με την Ιστορική  και  Εθνολογική  Εταιρία  Ελλάδας (ΙΕΕΕ) και των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Μαγνησίας. Δεκάδες Μαγνησιώτες που ζουν στην Αθήνα, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες της Ιστορικής  και  Εθνολογικής  Εταιρίας  Ελλάδας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους παραβρέθηκαν τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης της Συλλογής του συμπολίτη Καθηγητή Δ. Τσούμα, τα οποία έγιναν το Σάββατο από την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, όσο και στην επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με εισηγητές διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ανέδειξαν από διαφορετικές οπτικές την περίοδο του Ανατολικού Ζητήματος (1875-1881).

Θεμελιώνεται σε στέρεες βάσεις η συνεργασία Βόλου - Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη επαναβεβαίωσε την επιθυμία για διεύρυνση των σχέσεων του Ισραήλ με το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μ. Ζουμπουλάκης.

Συνολική παρέμβαση του Δήμου Βόλου για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών

Ξεκινούν εντός του Φεβρουαρίου οι εργασίες συντήρησης και επέκτασης της φωτεινής σηματοδότησης οι οποίες προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2012, προϋπολογισμού 100.000€, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία του συνεδρίαση. Το έργο γίνεται με αυτεπιστασία και στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Τμήματος φωτεινής σηματοδότησης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου -  Νέας Ιωνίας όσο και στις περιφερειακές Ενότητες.