Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τo Δήμο Βόλου

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο Δήμος Βόλου συμμετέχοντας στον εορτασμό, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της πόλης, την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του ΚΔΑΥ, του ΦΟΣΔΑ και της Μουσικής Σχολής «Παύλου Πλάκα». Αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 800 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία: 1o, 2o, 4o, 6o, 8o, 9o, 10o, 11o N. Iωνίας, 1ο και 2ο Ειδικά Σχολεία Βόλου, 2ο & 13ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων.

Συνεργασία για το πρόγραμμα αδεσπότων

Συνάντηση με τους κτηνιάτρους του Βόλου που υποστηρίζουν το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο του Νόμου 3170 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, την Πέμπτη, στο κτίριο Στρεφτάρη .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία κτηνιάτρων - Δήμου Βόλου, με κυριότερο την καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων από το 2010. Συγκεκριμένα, οι κτηνίατροι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη ροή πληρωμής των οφειλών του Δήμου, τόσο από τα προηγούμενα χρόνια, όσο και από τη φετινή χρονιά, καθώς έχουν τεθεί περιορισμοί εκ μέρους του Υπουργείου που καθυστερούν σημαντικά την έγκριση δαπανών αυτού του είδους.