Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συζήτηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με θέμα: «Κοινή δράση των τοπικών φορέων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης μας». Η Επιτροπή συγκαλείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη, σε συνέχεια της δήλωσης – παρέμβασης την οποία είχε κάνει δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμος Βόλου προωθεί τη σύμπραξη φορέων για τη στήριξη των κοινωνικών δομών

Ο Δήμος Βόλου απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε φορείς της περιοχής, προκειμένου να συμπράξουν για την υλοποίηση προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία νέων ή και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας». Πρόκειται για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός άξονας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να υλοποιηθούν συγκεκριμένα Σχέδια Δράσης από Φορείς μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βόλου

Ομαλά επαναλειτούργησαν σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, μετά από τη 15ήμερη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από το Δήμο Βόλου είχε ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα θέρμανσης ή άλλα που θα καθιστούσαν προβληματική την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και, όντως, σε επικοινωνία που είχε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα με τους Διευθυντές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας  Εκπαίδευσης Γ.Παπαϊωάννου και Δοδοντσάκη αντίστοιχα, δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα.