Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν.Χρυσόγελο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη είχε το απόγευμα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη, έπειτα από πρόσκληση της Τοπικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας, για το θέμα της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τελεσίγραφο σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου με σκοπό την απομάκρυνση των αυθαίρετων και παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το πολεοδομικό συγκρότημα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Μόσχος απέστειλε σήμερα επιστολή στην εταιρεία Wind Eλλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ προκειμένου να απομακρύνει η ίδια το σταθμό βάσης και την κεραία κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε στην ταράτσα οικοδομής στην οδό Αθηνών – Χατζηπέτρου στη Νεάπολη Βόλου.

Τελετή αγιασμού των υδάτων την Κυριακή στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα

Κοινή τελετή αγιασμού των υδάτων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου. Μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννη Γκουντέλια και των ιερέων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, π.Αντώνιο Χατζημιτούλα και π.Αθανάσιο Μπαντέλα αντίστοιχα, φέτος για πρώτη φορά μετά το πέρας της λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού στις δύο εκκλησίες θα τελεστεί την ημέρα των Θεοφανίων η πατροπαράδοτη τελετή του αγιασμού των υδάτων στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που βρίσκεται δίπλα στο «τένις κλάμπ», στα όρια των δυο οικισμών Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.

Αιτήσεις για άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου

Από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου γνωστοποιείται ότι: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ΠΔ.254/05, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 11 του άρθρου 1 του Ν. 2323/95 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3377/05 και ισχύει σήμερα, οι κάτοχοι αδειών υπαίθριου εμπορίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ανανέωσης στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, στο Τμήμα Εμπορίου, Τοπάλη με Δημητριάδος, (κτίριο Σκενδεράνη, 3ος όροφος), μέχρι 31 Ιανουαρίου του έτους λήξης αυτής.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Νέα Αγχίαλο για μικρούς και μεγάλους

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στο δημοτικό αμφιθέατρο Νέας Αγχιάλου η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής και συγκεκριμένα ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΥΡΑΣΟΣ», η Ένωση Καταστηματαρχών, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του «ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ» 1ου Δημοτικού Σχολείου και του «ΒΑΡΝΑΛΕΙΟΥ» 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Οξυωτών Ν. Αγχιάλου και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος.