Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου Βόλου

«Πλημμύρισε» από παιδιά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Πλατεία Πανεπιστημίου, την Τετάρτη το βράδυ, καθώς 60 περίπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Βόλου παρουσίασαν εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους, συμμετέχοντας στις ανοιχτές εορταστικές εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Στις γιορτές όλοι μαζί» που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου. Η πολυμελής χορωδία αποτελούνταν από μαθητές των 16ου, 30ου, 3ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων και ενθουσίασε τους πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία εκείνη την ώρα.
    Σήμερα Πέμπτη 22.12 τη σκυτάλη παίρνει Χορωδία αποτελούμενη από 41 μαθητές της  Ελληνογαλλικής Σχολής  «Άγιος Ιωσήφ» η οποία θα αποδώσει χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ την Παρασκευή 23.12, μουσικό σχήμα από μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα « … Ροκ Χριστούγεννα».

Στοιχεία του ΥΠΕΚΑ για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο

Στοιχεία μετρήσεων του σταθμού του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) για την πόλη του Βόλου, για τα έτη 2006 έως 2010, τα οποία καταδεικνύουν τάση μείωσης των ετήσιων συγκεντρώσεων ρύπων ΑΣ10 και καμία υπέρβαση, κατά τα τελευταία έτη, της θεσμοθετημένης οριακής τιμής, παραθέτει με επιστολή του προς τον Δήμο Βόλου ο Διευθυντής του Τμήματος Ποιότητας της Ατμόσφαιρας ΥΠΕΚΑ κ. Ν. Μάναλης.
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τη διερεύνηση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος με έγγραφό του (9.11.11) προς όλους τους αρμόδιους φορείς είχε ζητήσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, προκειμένου να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία πριν τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στο λιμάνι του Βόλου και πάλι η Αργώ

Τη θέση του στο λιμάνι του Βόλου, δίπλα από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, στο ύψος της οδού Καρτάλη, πήρε και πάλι από σήμερα το ομοίωμα της μυθικής «Αργούς», μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου μήνες. Τις επόμενες μέρες το σκάφος θα φωτιστεί κατάλληλα, ώστε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου να αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της πόλης. 
Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των εργασιών συντήρησης καθυστέρησε για ένα τρίμηνο περίπου εξαιτίας εμπλοκής στην ανάθεση της εργολαβίας. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι:

Κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κανονικά θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου το τριήμερο των Χριστουγέννων, όπως και το αντίστοιχο της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Στόχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, είναι ο ενιαίος Δήμος Βόλου στο σύνολό του να παρουσιάσει ελκυστική εικόνα στους επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή για τις γιορτές.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου η υπηρεσία θα λειτουργήσει με 9 οχήματα το πρωί και 2 το απόγευμα για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων απ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ το απόγευμα θα εργαστεί επίσης ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης.