Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ

Τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΑΙΑΟΣΕ» κ.Αθανάσιος Σχίζας, συνοδευόμενος από διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου «Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΕ», στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, με σκοπό τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής – Αθλητικού Κέντρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.

Π.Σκοτινιώτης: Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της πόλης

Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης που με πρωτοβουλία του Συλλόγου τους τον επισκέφθηκαν σήμερα και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης τόνισε: «Ο Δήμος Βόλου και οι επαγγελματίες της πόλης είμαστε στην ίδια “πλευρά του λόφου” και δεν θα πρέπει να παγιδεύεστε από όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη συνεργασία μας αυτή. Η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους επαγγελματίες της πόλης μας και ιδιαίτερα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Μαθητές δημιούργησαν βίντεο – τουριστικό οδηγό του Βόλου

Βίντεο για την τουριστική προβολή της πόλης με τίτλο «Ο γύρος του Βόλου σε …80 σελίδες», δημιούργησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία», και σήμερα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Έγγραφο Απ.Παντσά στον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για τους αποκλεισμούς στη χορήγηση επιδόματος αναπηρίας

Έγγραφο στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Γιάννη Βρούτση απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού  κ. Απόστολος Παντσάς, επισημαίνοντας περιπτώσεις συμπολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας κενών στη νομοθεσία ή υπερβολικά γραφειοκρατικών ερμηνειών των νόμων. Ο κ. Παντσάς υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε μία κατηγορία ανθρώπων που, λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, βρίσκονται μπροστά σε βασανιστικό αδιέξοδο, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές.

Η όπερα «Ιούλιος Καίσαρ» του Handel στο Αχίλλειο


Με την παρουσίαση του εκπληκτικού έργου του Handel «Giulio Cesare» σε μια νέα παραγωγή, το Σάββατο 27 Απριλίου στο «Αχίλλειον» και ώρα 19:00, ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία για άλλη μια σεζόν το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera. Η ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει γίνει πλέον θεσμός. Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε στο Βόλο στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.