Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Θετική εξέλιξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης της εργολαβίας – σκούπα

Σε δήλωσή του για την ένταξη του έργου αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λάρισας- Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 6,8 εκ. ευρώ, του   έργου της αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης - Γορίτσα του Περιφερειακού, αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη.

Τοπικές δράσεις απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Μια ακόμη πρόταση του Δήμου Βόλου, που στοχεύει στη στήριξη της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, εξασφάλισε την έγκριση και χρηματοδότηση, χάρις στη συστηματική προσπάθεια των στελεχών του, χωρίς μάλιστα την προσφυγή σε εξωτερικούς συνεργάτες. Πρόκειται για την πρόταση του Δήμου Βόλου “Προώθηση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο” της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠ-ΕΚΟ Βόλου, που θα χρηματοδοτηθεί με 440.000 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία.

Ο Δήμος Βόλου υποδέχθηκε τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «Dolphin» και σημαία από τις Μπαχάμες, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 229 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 211 άτομα πλήρωμα. Το «Dolphin» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από τη Μύκονο και θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη.

Δήμος Βόλου: Προωθείται η υλοποίηση έργων με δημοτικούς πόρους

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2012 αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να συμπεριληφθεί  το ύψος της τελικής χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ, η οποία αποδόθηκε στο Δήμο Βόλου για το 2011. Όπως είναι γνωστό, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2012 εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο τον προηγούμενο Νοέμβριο χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί η τρίτη και η τέταρτη δόση ΣΑΤΑ, οι οποίες κατανεμήθηκαν από το Υπουργείο στους Δήμους της χώρας στο τέλος του έτους.

Επαγγελματική δουλειά από τους σπουδαστές φωτογραφίας ΔΙΕΚ Βόλου

Άρτιο και άκρως επαγγελματικό ήταν το αποτέλεσμα που παρουσίασαν οι σπουδαστές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ειδικότητας «Τεχνικός λήψης φωτογραφίας», οι οποίοι ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου τη φωτογραφική κάλυψη του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing & Branding Τόπου, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο από 22 Μαρτίου έως 1η Απριλίου.