Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Kατάληψη του Δημαρχείου

Σε δήλωσή του για την κατάληψη του Δημαρχείου, την Τετάρτη, από μερίδα διαδηλωτών και τα όσα συνέβησαν, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από αρκετά χρόνια, είχα διατυπώσει την άποψη, η οποία  αποτελεί πεποίθησή μου, ότι ο θεσμός της αυτοδιοίκησης έχει βαθμιαία μεταλλαχθεί και από ένας δημοκρατικός λαϊκός θεσμός τείνει να εξελιχθεί  σε κλειστό σχήμα με καθεστωτικά χαρακτηριστικά και κλειστούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και τις πραγματικές ανάγκες τους. 
Τη διαπίστωση αυτή επανέλαβα επίμονα και προεκλογικά, τονίζοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για μας, περισσότερο και από το αν θα γίνουν λιγότερα ή περισσότερα έργα ή αν θα λυθεί το ένα ή το άλλο πρόβλημα της πόλης, είναι να ξανακερδίσει η Αυτοδιοίκηση την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αποκαταστήσει την κλονισμένη της αξιοπιστία.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η ορθότητα της συνολικής πρότασής μας για το λιμάνι

Με αφορμή τo σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα από τη χύδην φορτοεκφόρτωση δημητριακών στο λιμάνι του Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα εξής:
«Προσθέτουμε και τη δική μας διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά σήμερα, εξαιτίας της χύδην φορτοεκφόρτωσης δημητριακών στον 1ο  προβλήτα (σιλό) του λιμένος Βόλου, χωρίς τη λήψη προστατευτικών μέτρων. Η κατάσταση αυτή, η οποία επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, επιβεβαιώνει την ορθότητα της συνολικής πρότασής μας που ομόφωνα υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την ανάγκη να δρομολογηθούν, το ταχύτερο δυνατό, τα απαιτούμενα έργα στο λιμάνι του Βόλου, ώστε o 1ος  προβλήτας (σιλό) να αποδοθεί σε τουριστική χρήση (κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα). Με την πρότασή αυτή επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο στόχοι: αφενός η δραστική αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος που βασανίζει το κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα τη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και αφετέρου η βέλτιστη  αξιοποίηση  του 1ου προβλήτα, σε όφελος της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης. Να σημειωθεί ότι η σημερινή χρήση των σιτηρών είναι ζημιογόνα.
Άμεσα και με χρονικό ορίζοντα την επόμενη χρονιά αξιώνουμε τη μεταφορά της φορτοεκφόρτωσης του «σκραπ» στον 3ο προβλήτα του λιμένος και τη μεταφορά ελλιμενισμού των κρουαζιεροπλοίων στον ανατολικό τομέα του προβλήτα σιλό.
Ειδικότερα: