Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Προετοιμασία του Δήμου Βόλου για την απογραφή του πληθυσμού

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Βόλου οι προετοιμασίες για τη γενική απογραφή του πληθυσμού και των κτιρίων της χώρας που θα διενεργήσει από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με σκοπό την επικαιροποίηση  των δημογραφικών, οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων που αφορούν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Η δημοτική αρχή Βόλου ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια, με στόχο να γίνει κατανοητό απ’ όλους όσοι εργάζονται, διατηρούν κατοικία ή εξυπηρετούνται από τον ενιαίο Δήμο Βόλου, ότι έχουν χρέος  να απογραφούν στην πόλη μας, αφού το διακύβευμα είναι μεγάλο.

Απαλλοτριώσεις οικοπέδων στη Νέα Ιωνία για δημιουργία πρασίνου

Ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους είκοσι επτά δήμους σε όλη τη χώρα που θα αποκτήσουν κοινόχρηστους χώρους μέσα από πρόγραμμα απαλλοτριώσεων με πόρους του Πράσινου Ταμείου, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόκειται για τρία οικόπεδα που βρίσκονται στον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας – τα δυο στη συνοικία ΒΙΟΣΚΥΡ και το ένα στην οδό Ξηριά - συνολικού εμβαδού 2.130 τετραγωνικών μέτρων και αξίας 362.037,45 ευρώ.
Στόχος της δημοτικής αρχής, τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης, είναι να δώσει «ανάσα» σε πυκνοδομημένες και επιβαρυμένες περιοχές της πόλης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και το περιβάλλον. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να αποκτήσουν χώρους τους οποίους θα μετατρέψουν σε «οάσεις πρασίνου», στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου περιβαλλοντικών παρεμβάσεων.