Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ο Βόλος και το Πήλιο στο επίκεντρο καμπάνιας για την προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού

Δημοσιογραφικό συνεργείο που εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού στις Βρυξέλλες, βρίσκεται από χθες στο Βόλο με σκοπό να καταγράψει την τουριστική ταυτότητα της πόλης με θέμα «Κρυμμένοι θησαυροί των ευρωπαϊκών ακτών». Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε σήμερα από το Δημαρχείο του Βόλου όπου, σε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη, τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με έμφαση στο δίπτυχο «βουνό-θάλασσα» και στον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας.

Χαιρετισμός Δημάρχου Βόλου στο «1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Στέβιας»

Χαιρετισμό στο «1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Στέβιας» που πραγματοποιείται σήμερα στο Βόλο, απηύθυνε το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισήμανε τα ακόλουθα: «Mε ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους συνέδρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του «1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Στέβιας». Αξίζουν συγχαρητήρια στους οργανωτές του Συνεδρίου καθώς και σε όλους όσοι θα παρουσιάσουν  εισηγήσεις, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστήμονες διεθνούς κύρους, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχόμαστε να αποτελέσει το Συνέδριο χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για τη νέα αυτή καλλιέργεια  και να δώσει ερεθίσματα για τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η καλλιέργεια και η μεταποίησή της.

Χαιρετισμός Π.Σκοτινιώτη στη συνάντηση για τις διαδρομές κρουαζιέρας μεταξύ Βόλου - Σμύρνης

Στη συνάντηση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σμύρνης, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων, μέσα από τη δημιουργία πορθμειακής γραμμής Βόλου-Σμύρνης και την έναρξη δρομολογίων κρουαζιέρας που θα συνδέουν τα δύο λιμάνια του Αιγαίου, παρέστη το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Στον χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε τα ακόλουθα: «Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή είναι τόπος προικισμένος. Σύγχρονη πόλη με ισχυρές αστικές λειτουργίες, η έκτη στην Ελλάδα, το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στο κέντρο της χώρας, με σημαντική βιομηχανία, ποιοτική αγροτική παραγωγή, διαρκώς αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο.

Ο Βόλος σπάει τα ρεκόρ στην ανάληψη κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων

Ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας ρεκόρ ανάληψης κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013 στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου, με τη συμμετοχή 16 ομάδων απ’ όλο τον πλανήτη. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.