Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Η είσοδος των νεοναζί στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο

Μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της λήξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 9η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που όρθωσαν το ανάστημά τους στο ναζισμό και το φασισμό και με τις θυσίες τους, είτε στα μέτωπα του πολέμου είτε στα αντάρτικα των κατεχόμενων χωρών είτε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάφεραν να σώσουν την ανθρωπότητα και τον ανθρώπινο πολιτισμό από ένα πραγματικό ολοκαύτωμα.  Στα μέτωπα αυτά, ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα και ο ηρωϊκός αγώνας του αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας.

Νέα ΕΔΕ για τα εικονικά τιμολόγια στον τ. Δήμο Αγριάς

Τη διεξαγωγή νέας ΕΔΕ από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ανέθεσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, μετά από σχετική αναφορά του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη, προκειμένου να αρθεί η ασυμφωνία μεταξύ των συμπερασμάτων της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το Δήμο αφενός, και του Πορίσματος του ΣΔΟΕ αφετέρου, σχετικά με την υπόθεση εικονικών τιμολογίων στον τέως Δήμο Αγριάς.

Μηνυτήρια αναφορά για τις κλοπές καλωδίων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά κλοπής καλωδίων του δημοτικού φωτισμού από άγνωστους δράστες, όπως και τα περιστατικά αφαίρεσης των  μεταλλικών σχαρών από τα φρεάτια της ΔΕΥΑΜΒ, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή προτίθεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδη πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά συρροή και, όπως όλα δείχνουν, είναι αποτέλεσμα οργανωμένης δράσης συμμοριών που λυμαίνονται τα υλικά.

Άρχισε η παράδοση των κάδων - κομποστοποιητών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η ενημερωτική εκδήλωση για την οικιακή κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LIFE+ «Ανάπτυξη Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεκάδες Βολιώτες οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην κλήρωση για τους κομποστοποιητές, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, προκειμένου να ενημερωθούν για την περαιτέρω διαδικασία.

Ο Βόλος στο επίκεντρο του ναυταθλητισμού

Μια ακόμη αθλητική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον την πρώτη επιλογή ως διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Πρόκειται για τους αγώνες του προκριματικού τουρνουά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών WORLD LEAGUE που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου έως και την Κυριακή 13 Μαΐου στο κλειστό κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος», με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδας και των εθνικών ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας και της Ολλανδίας.