Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι παιγνίδια παίζει ο Α.Μπέος;

Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι παιγνίδια παίζει ο Α.Μπέος, είναι το ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή το νέο εξώδικο που απέστειλε λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση. «Είναι απίστευτο», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, «ότι, την ώρα που η ΕΡΓΗΛ έχει εξαπολύσει επιχείρηση εκφοβισμού, με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που στρέφονται προσωπικά εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ και αιρετών, οι οποίοι απλώς κάνουν το καθήκον τους, στο πλαίσιο της νομιμότητας, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Επιχείρησης, και την ώρα που καταφέραμε να αποκαλυφθεί το “μυστικό” που κρυβόταν κάτω από τη γη και η ΔΕΥΑΜΒ έβαλε πλώρη για να διεκδικήσει τα πραγματικά  της δικαιώματα απέναντι σε μια αδηφάγο εταιρεία, αυτή τη στιγμή διάλεξε ο κ Μπέος για να κάνει εξώδικο και να μας κατηγορεί, στην ουσία, για συγκάλυψη σκανδάλων.
Ζητά κάποια στοιχεία, τα οποία στελέχη της παράταξής του τα έχουν ήδη. Είναι όλα γνωστά. Άλλα μάλιστα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα κάποια απόφαση του Δ.Σ. που αναζητεί. Διάλεξε, λοιπόν, αυτή τη στιγμή και δικαιούμαι να αναρωτιέμαι τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι παιγνίδια παίζει ο κ. Μπέος. Άλλωστε το μόνο που είναι σε εξέλιξη αυτήν την εποχή  είναι η επίθεση της ΕΡΓΗΛ απέναντι στα στελέχη της Επιχείρησης, τα οποία προσπαθούν να υπερασπισθούν τα συμφέροντά της. Κι όμως αυτή τη στιγμή διαλέγει ο κ. Μπέος.

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των όποιων ενδεχόμενων ευθυνών, θυμίζω ότι με πρωτοβουλία μας τόσο η Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών, που είχε ανατεθεί επί Δημαρχίας Βούλγαρη, όσο και η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, στο οποίο εμείς απευθυνθήκαμε, έχουν σταλεί και αποτελούν το υλικό της δικογραφίας, εκκρεμεί, δε, η έκδοση Βουλεύματος. 

Κατανοώ ότι ο κ. Μπέος που έχει τις δικές του δικαστικές εκκρεμότητες, επιχειρεί  κινήσεις πολιτικού αντιπερισπασμού και προσπαθεί να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι  είμαστε όλοι ίδιοι. Ε! λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις σ’ αυτήν την πόλη. Έχουν διαχειριστεί δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ και δεν έχουν αφήσει καμία σκιά στη διαδρομή τους. Δεν θα δώσουμε λοιπόν κανένα δικαίωμα σε κανέναν Μπέο και σ’ όποιον είναι πίσω από αυτόν και σε όποιες δυνάμεις κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο, να θέσουν ζητήματα που θίγουν τον πυρήνα της ηθικής μας υπόστασης». 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε σε κάποιους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ που επιδίδονται σε παραπληροφόρηση και συνειδητά υπονομεύουν την Επιχείρηση : «Στη ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάρχει τίποτε κρυφό. Όλα γίνονται δημοσίως. Αναρτώνται στο διαδίκτυο. Όλες οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Δεν  υπάρχει στη ΔΕΥΑΜΒ τίποτα το οποίο να είναι άγνωστο.   Δεν υπάρχει πληροφόρηση, λοιπόν, από κάποιους. Υπάρχει συνειδητή υπονόμευση της θέσης της Επιχείρησης. Περί αυτού πρόκειται. Από κάποιους εργαζομένους, δυστυχώς. Όλοι καταλαβαίνουμε τι παίζεται και πότε, ποια στιγμή επιλέγεται να παιχθεί. Είναι παιχνίδι εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αυτό και λυπάμαι που υπάρχει υποψήφιος Δήμαρχος που σιγοντάρει αυτό το παιχνίδι. Λυπάμαι, ειλικρινά και εκτιμώ τη στάση των άλλων υποψηφίων που δεν μπήκαν σ’ αυτή την παγίδα. Λέει πολλά αυτό. Ούτε ο κ. Πατσιαντάς μπήκε, ούτε ο κ. Νάνος, ούτε ο κ. Μιτζικός. Ο κ. Μιτζικός, μάλιστα, όταν ήρθε και με είδε εξέφρασε ακριβώς τις ίδιες απόψεις και χλευάστηκε για τη στάση του αυτή. Όσοι αγαπάμε την πόλη και τη ΔΕΥΑΜΒ ξέρουμε να την υπερασπιστούμε. Όσοι ανακάλυψαν τυχοδιωκτικά το Βόλο, κάνουν αυτά τα οποία κάνουν. Δεν θα μας κάνουν και μαθήματα από πάνω».  

Σε δήλωσή του ο Π.Σκοτινιώτης τόνισε: «Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι δηλώσεις και οι ενέργειες του κ.Μπέου αποπνέουν όλο και περισσότερο φασίζουσα οσμή. Κατανοούμε τον εκνευρισμό  του. Αλλιώς τα είχε σχεδιάσει, αλλιώς έρχονται. Δεν πρόκειται, ωστόσο, να πέσουμε στην παγίδα της οξύτητας που επιχειρεί. Η πόλη μας χρειάζεται ηρεμία, σταθερότητα και μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες για να μπει στο  δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης». 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: