Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης σε Α. Λεχώνια και Αγ.Βλάσιο

Τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ κυριάρχησαν στις συζητήσεις που είχε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με κατοίκους των Άνω Λεχωνίων και του Αγίου Βλασίου, όπου περιόδευσε την Πέμπτη συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους συμπολίτες για τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή τους, τονίζοντας ότι, παρά τη συνεχή μείωση του προσωπικού, η Επιχείρηση κατορθώνει και καλύπτει πλέον αποτελεσματικά όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου, με καλής ποιότητας νερό.

Καταρχάς ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η εξυγίανση της υδρομάστευσης των συστάδων πηγών του «Άη Γιάννη» που υδροδοτούν τον οικισμό των Άνω Λεχωνίων και του Αγίου Βλασίου. Με την παρέμβαση αυτή, όπως είπε, επιτεύχθηκε η αύξηση της παραγωγής αρίστης ποιότητας πηγαίου νερού από τις διάφορες συστάδες πηγών, ενώ παράλληλα έγιναν επεμβάσεις για την αποκατάσταση του αγωγού προσαγωγής από τη γεώτρηση “Δημόπουλου” προς τη δεξαμενή Άνω Λεχωνίων. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η υπογείωση και η αλλαγή όδευσης αυτού, με στόχο την τροφοδοσία της δεξαμενής εναλλακτικά ή και συμπληρωματικά των πηγών, αν παραστεί ανάγκη. Κατ’ αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι εφεδρείες για την υδροδότηση του Αγίου Βλασίου και των Άνω Λεχωνίων. 
Επιπλέον, η υπηρεσία ελέγχει τη μελέτη επανασχεδιασμού ζωνοποίησης και αντικατάστασης όλων των παλαιών αγωγών και παροχών ύδρευσης του δικτύου Αγίου Βλασίου, με στόχο το έργο να είναι έτοιμο προς ένταξη στον προγραμματισμό της επιχείρησης προς υλοποίηση. 
Για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί έργο αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο της γεώτρησης “Καρανίκα” ως τη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού Μαλάκι, έτσι ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η υδροδότησή του, ως προς τον έλεγχο του εσωτερικού δικτύου και την ποιότητα του παρεχόμενου νερού, ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στον Άγιο Βλάσιο. Επίσης, σχεδιάζεται παρέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης Πλατανιδίων με σκοπό την αύξηση της παροχής νερού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες με καλής ποιότητας νερό και τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται η κατανάλωση λόγω των επισκεπτών.  
Από τα Άνω Λεχώνια, τέλος, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια  της παρούσας Δημοτικής Αρχής για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του Αρχοντικού Κοντού, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: