Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Θετική αξιολόγηση έργου της ΔΕΥΑΜΒ για χρηματοδότηση από JESSICA

Επιλέξιμο έκρινε το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο που πρότεινε η ΔΕΥΑΜB, στο πλαίσιο του προγράμματος Jessica, όπως ενημέρωσε το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Πρόκειται για τα συνοδά έργα του αποχετευτικού της Αγριάς, του Αγίου Στεφάνου και της Ιωλκού. «Το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ (Εθνική Τράπεζα) έκρινε το έργο ως επιλέξιμο και αυτό που μένει, πλέον, είναι να συζητήσουμε μαζί του τους όρους της δανειοδότησης: τα επιτόκια, το χρόνο αποπληρωμής του δανείου κ.λ.π. Αυτό φυσικά θα γίνει  μετά τις εκλογές.

Πρόκειται για  ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Είναι προφανές ότι τα επόμενα βήματα θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη του όποιου εκλεγεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Εάν και εφόσον, όπως πιστεύουμε, είμαστε εμείς που θα εκλεγούμε, θα προχωρήσουμε ταχύτατα με βάση τον σχεδιασμό που έχουμε χαράξει. Αν  υπάρξει διαφορετική εκλογή, τότε τα επόμενα βήματα, που άλλωστε είναι  αυτά τα οποία θα δημιουργήσουν νομικές δεσμεύσεις για τη ΔΕΥΑΜΒ, θα συζητηθούν και θα συναποφασισθούν με τον όποιον εκλεγεί. 

Η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σημαντική. Δείχνει ότι η ΔΕΥΑΜΒ, για μια ακόμη φορά, πρωτοπορεί. Δεν υπάρχει προηγούμενο αξιοποίησης του Προγράμματος Jessica από φορέα του ευρύτερου Δημοσίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει ευρύτερη συναίνεση για τα επόμενα βήματα, γιατί αυτό και θα επιτρέψει την υλοποίηση μεγάλων έργων στην Επιχείρηση με τεράστιο κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό όφελος, αλλά και θα δώσει ανάσα στη ΔΕΥΑΜΒ, αφού θα της επιτρέψει να μη δεσμεύσει τους προϋπολογισμούς των τακτικών της προγραμμάτων αλλά να υλοποιήσει και άλλα τεχνικά έργα, τα οποία πιεστικά ζητούνται από την κάθε τοπική κοινωνία. Από την κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα. Άλλωστε είναι σίγουρο πως μετά τις εκλογές όλοι θα προσαρμοστούν στην αδήριτη πραγματικότητα της ΔΕΥΑΜΒ και εκεί τότε θα δούμε πόσα απίδια παίρνει ο  σάκος του καθενός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: