Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων στο κέντρο του Βόλου

Καλαίσθητα προστατευτικά κάγκελα τοποθετεί ο Δήμος Βόλου, μέσω της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως είναι οι διαβάσεις πεζών, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συγκέντρωση δημοτών. Τέτοια σημεία είναι οι διασταυρώσεις Ερμού - Κ. Καρτάλη, Ερμού – Ελ. Βενιζέλου, Δημητριάδος – Καρτάλη και Ελ. Βενιζέλου - Δημητριάδος. Επίσης σημειακή παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή των οδών Α. Γαζή – Ελ. Βενιζέλου.

Η τοποθέτηση των προστατευτικών στοιχείων περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων που έχουν αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με την έγκριση του Σχεδίου Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δήμου Βόλου. Στόχος είναι η βελτίωση της προσπελασιμότητας των πεζών στα κομβικά σημεία συγκέντρωσης, η ασφάλεια και η προστασία τους, αλλά και η «καθοδήγηση» τους στα σημεία των διαβάσεων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται μεταξύ των άλλων ο αποκλειστικός χώρος χρήσης της διάβασης. 

Η παρέμβαση θα συνεχιστεί άμεσα αφού γίνει προσεκτική καταγραφή και μελέτη των σημείων τοποθέτησης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Βόλου για τήρηση των αρχών βιώσιμης κινητικότητας, της σχετικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών, που αφορούν ανάλογες παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμμετοχή των δημοτών – χρηστών των υποδομών της πόλης. Η μελέτη και η παρέμβαση θα συνεχιστεί και στις εισόδους – εξόδους των σχολείων, όπου απαιτείται ειδικός σχεδιασμός επί των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος για την προστασία των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: